Sosyal Medya

Döviz

Yatırımcılar ABD Enflasyonunu Beklerken Altın Rekor Seviyesini Koruyor

Altın Şubat ortasından bu yana %17'den fazla yükseldi, bu hareket bazı izleyicileri belirgin bir tetikleyici olmaması nedeniyle şaşırttı.

Yatırımcılar ABD Enflasyonunu Beklerken Altın Rekor Seviyesini Koruyor

Altın, Çarşamba günü açıklanacak olan ve faiz oranlarının seyrine ilişkin ipuçları verebilecek ABD enflasyon verileri öncesinde rekor seviyesini korudu.

Külçe altın, Pazartesi gününü %0,4 artışla kapattıktan sonra Asya’daki erken işlemlerde ons başına 2.340 dolara yaklaştı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, Mart ayı tüketici fiyat endeksinin bazı gevşeme işaretleri göstermesi bekleniyor. Bu senaryo, Federal Rezerv’e faiz oranlarını düşürmek için daha fazla hareket alanı sağlayabilir.

Altın Şubat ortasından bu yana %17’den fazla yükseldi, bu hareket bazı izleyicileri belirgin bir tetikleyici olmaması nedeniyle şaşırttı – özellikle de tüccarların üç çeyrek puanlık faiz indirimine olan inancının hızla azaldığı ve piyasaların şu anda sadece iki indirimi tercih ettiği göz önüne alındığında.

Yine de, Orta Doğu ve Ukrayna’da artan jeopolitik riskler ve Çin’in başını çektiği merkez bankalarının alımları altın için bir miktar yükseliş ivmesi kazandırdı.

Spot altın, Pazartesi günü 2.353,95 dolara yükselerek rekor kırdıktan sonra, yatırımcıların enflasyon verisi için pozisyon almasıyla 10 yıllık Hazine tahvillerinin Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkmasına rağmen Singapur’da sabah 8:02’de ons başına 2.339,91 dolar seviyesinde yatay seyretti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü çok az değişirken gümüş, platin ve paladyum hafif yükseliş kaydetti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler