Sosyal Medya

Döviz

Rusya Saldırıları Küresel Gerginliği Artırırken Petrol Üç Günlük Düşüşünü Durdurdu

OPEC+'nın üretim kısıtlamalarına devam etmesi ve ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları sıkılaştırmasıyla ham petrol üçüncü aylık kazancına doğru ilerliyor.

Rusya Saldırıları Küresel Gerginliği Artırırken Petrol Üç Günlük Düşüşünü Durdurdu

Vadeli petrol kontratları, Rusya’daki saldırıların ardından artan jeopolitik huzursuzluk ve Goldman Sachs Group Inc. tarafından emtia görünümüne ilişkin olumlu bir notla yükseldi.

Brent ham petrolü geçen haftanın son üç gününde %2’den fazla değer kaybettikten sonra varil başına 86 doların üzerine çıkarken, West Texas Intermediate 81 doları aştı. Hafta sonu Moskova’da meydana gelen bir terör saldırısında 130’dan fazla kişi hayatını kaybederken, Ukrayna’nın devam eden drone saldırıları Rusya’nın ham petrol işleme kapasitesini azaltıyor.

Saxo Bank A/S emtia strateji müdürü Ole Hansen, “Enerji piyasası devam eden arz kesintileri ve jeopolitik gerilimlerden bir miktar destek aldı,” dedi.

OPEC+’nın üretim kısıtlamalarına devam etmesi ve ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları sıkılaştırmasıyla ham petrol üçüncü aylık kazancına doğru ilerliyor. Çin’in sallantılı talep görünümü bir engel oluştururken, Başbakan Li Qiang Pekin’in büyümeyi teşvik etmek için politika desteğini artırdığını söyledi. Yükseliş havasını yansıtan para yöneticilerinin Brent’teki net-uzun pozisyonları bir yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

Goldman, merkez bankalarının faiz oranlarını düşürerek sanayi ve tüketici talebini desteklemesiyle emtiaların bu yıl ilerleyeceğini söyledi. Bu temkinli yükseliş görünümü, Macquarie Group Ltd. ve Carlyle Group LP gibi diğer piyasa gözlemcilerinin son yorumlarını yansıttı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler