Sosyal Medya

Borsa

Piyasalar Fed’e nasıl tepki verdi?

Federal Rezerv’in 2024’te üç faiz indirimi öngörüsünü koruyarak faiz indirimlerinde gecikme endişelerini gidermesinin ardından hisse senetleri yükseldi ve tahvil getirileri…

Piyasalar Fed’e nasıl tepki verdi?

Federal Rezerv’in 2024’te üç faiz indirimi öngörüsünü koruyarak faiz indirimlerinde gecikme endişelerini gidermesinin ardından hisse senetleri yükseldi ve tahvil getirileri düştü.

Hisse senetleri, politika gevşemesinin Kurumsal Amerika’nın görünümünü destekleyeceği spekülasyonuyla tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru ilerledi. Hazine tahvillerindeki toparlanma, faizlerin daha uzun süre yüksek kalacağı endişesiyle bu yılki satışları azalttı.

Politika yapıcılar, Mart 2020’den bu yana ilk kez bu yıl faiz oranlarını düşürme yolunda ilerlediklerini, ancak Aralık ayındaki dört tahminden sonra 2025’te sadece üç indirim öngördüklerini belirttiler. Merkez Bankası ayrıca bilançosunu ayda 95 milyar dolara kadar azaltmaya devam etme niyetini yineledi. Wall Street şimdi Jerome Powell’ın Washington’da saat 14:30’da başlayacak basın toplantısında yapacağı açıklamaları bekliyor.

S&P 500 kısa süreliğine 5,200’ü aştı. İki yıllık Hazine tahvillerinin getirisi altı baz puan düşerek %4,62’ye geriledi. Dolar dalgalandı.

Hazine getirileri, Federal Rezerv politika yapıcılarının revize edilmiş faiz oranı tahminlerinin yıl sonuna kadar üç çeyrek puanlık indirim öngörmeye devam ederken, gelecek yıllarda Aralık ayında gördüklerinden daha yüksek oranlar öngörmesinin ardından geriledi.

Fed’in Çarşamba günkü politika açıklamasının ardından getiriler kısa süreliğine seansın en düşük seviyelerine geriledi. Politika yapıcıların revize edilmiş faiz tahminleri bu yılın sonu için Aralık ayına göre değişmeyerek medyan %4,625 olurken, önümüzdeki iki yıl ve uzun dönem için tahminler geçen çeyreğe göre daha yüksek oldu.

Efektif politika faizi, hedef bandın %5,25-%5,5 olarak belirlendiği Temmuz ayından bu yana %5,33 seviyesinde, dolayısıyla yılsonu için medyan üç çeyrek puanlık faiz indirimi ile tutarlı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler