Sosyal Medya

Döviz

Paranın nabzının attığı yerde dolar 30 lirayı gördü!

Dolar endeksi, 2024'e güçlü bir başlangıç yaparken, Kapalıçarşı'da dolar kuru ilk kez 30 liraya çıktı.

Paranın nabzının attığı yerde dolar 30 lirayı gördü!

Dolar endeksi, 2024’e güçlü bir başlangıç yaparken, Kapalıçarşı’da dolar kuru ilk kez 30 liraya çıktı.

 

 

Küresel çapta doların yeni yıla güçlü bir başlangıç yapmasıyla günlük yüzde 0,8 artarak 102 bandını aşan dolar endeksi, mart ayından bu yana en hızlı yükselişini kaydetti. Bu yükselişte, Fed’in faiz indirimine dair beklentilerin yavaşlaması ve Kızıldeniz’deki gerilim etkili oldu. Hazine tahvil getirilerindeki toparlanma da doları destekleyen önemli bir faktör oldu.

 

Ancak, Fed tutanaklarında banka yetkililerinin politika faizinin zirvede veya zirveye yakın olduğu ve 2024’te faiz indirimlerine başlanacağı yönündeki düşünceleri dikkat çekti. Bu durum, yatırımcıların faiz indirimi beklentilerinde çekimserlik yaratıp doların yükselişini yavaşlattı.

 

DOLAR TL BEKLENTİLERİ

 

Yabancı kurumlar da Türkiye ekonomisi ve para politikasına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. HSBC’nin raporuna göre, Türk Lirası’nın daha az kırılgan hale gelmesi ve ekonomiyi kredi kanallarıyla etkilemesiyle TL’nin güçlendiği vurgulandı. Banka, doların TL karşısında ılımlı bir şekilde artacağını ve yıl sonunda 33 TL’ye ulaşacağını tahmin etti.

 

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ise 2024’ün kur artışı bekleyenleri yanıltacağını belirterek, Merkez Bankası’nın ithalatın kötü etkilenmemesi için döviz alabileceğini ifade etti. Aran, bu yıl devalüasyon beklentisinin olmadığını ve kur artışının gerçekleşmeyeceğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler