Sosyal Medya

Döviz

Goldman Sachs’a göre yerel seçim sonucu lira üzerinde olumlu etki yaratacak

"Sonuçlara İstanbul'da veya diğer büyük şehirlerde itiraz edilmemesi koşuluyla Türk lirası için olumlu olacaktır."

Goldman Sachs’a göre yerel seçim sonucu lira üzerinde olumlu etki yaratacak

Goldman Sachs Group Inc. analistleri, bu ay döviz talebinin canlanması nedeniyle para birimi üzerindeki baskının arttığı bir ortamda, Pazar günü İstanbul’da yapılacak yüksek riskli yerel seçimlerin Türk lirası üzerinde olumlu bir etkisi olacağına inanıyor.

Ülkenin en zengin şehri olan İstanbul’daki yarış, muhalefet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki daha geniş bir siyasi mücadelenin sembolü olduğu için piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

 

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Kevin Daly liderliğindeki analistler, “Sonuçlara İstanbul’da veya diğer büyük şehirlerde itiraz edilmemesi koşuluyla Türk lirası için olumlu olacaktır” dedi. 2019’daki İstanbul seçimlerine iktidardaki AK Parti tarafından itiraz edilmiş ve oylama tekrarlanmıştı. Erdoğan’ın en zorlu siyasi rakibi olarak görülen görevdeki Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu o zaman kazandı. Pazar günkü oylamada da koltuğunu korumaya çalışacak.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

 

Türk halkı, oylama sonrasında liranın keskin bir değer kaybıyla karşı karşıya kalabileceği ve Merkez Bankası’nın döviz kasasının boşalacağı endişesiyle bu ay dövize akın etti. Geçen ay enflasyonun beklenenden kötü çıkması da bu yıl dolar karşısında %9 değer kaybeden para birimi üzerindeki baskıya katkıda bulundu.

Türkiye politika dalgalanmalarına yatkın olsa da, Goldman analistleri seçim sonucunun mevcut para ve maliye politikalarında bir değişikliğe neden olacağını düşünmüyor. Oylamadan sonra rezervler ve lira üzerindeki baskının azalmasını bekliyor ve Merkez Bankası’nın sıkı politikayı sürdüreceğini düşünüyorlar.

Wall Street bankası, Türk Merkez Bankası’nın geçen hafta gösterge faiz oranını %50’ye çıkaran 500bps’lik beklenmedik faiz artışının “böyle bir devalüasyonun olası olmadığına dair güçlü bir sinyal gönderdiğini” söyledi.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler