Sosyal Medya

Döviz

Ekonomist Alaattin Aktaş açıkladı! Doların 40 lira yolculuğu başladı mı?

Ekonomist Alaattin Aktaş, 2024'te dolar/TL kurunun 40 liraya kadar çıkabileceğini belirtti.

Ekonomist Alaattin Aktaş açıkladı! Doların 40 lira yolculuğu başladı mı?

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, 2024’te dolar/TL kurunun 40 liraya kadar çıkabileceğini belirtti.

 

 

Aktaş, “Dolar kuru, 2024’te ekonominin ihtiyaçlarına uygun hareket edilirse enflasyonla paralel olarak artabilir ve yaklaşık 40 liraya ulaşabilir. 2023 sonundaki 29.44’ü yüzde 36 artırdığımızda bu seviyeye gelebiliriz” şeklinde konuştu.

 

Alaattin Aktaş’ın “Dolar ne olacak?” başlıklı yazısından alıntılanan ifadelerine göre, Aktaş, 2023’ün tamamlanmasının ardından yıl sonu dolar kuru ortalamasının 29.44 ve yıl içi ortalamasının 23.74 olduğunu belirtti. Aktaş, bu değerleri öngörülerin üzerinde gerçekleşen başarı olarak değerlendirdi.

 

Aktaş, tahminlerin programdaki beklentilerle uyumlu olduğunu vurgulayarak, dolar kuru tahmininde bulunmanın kolay bir iş olduğunu ifade etti. Ancak, Aktaş, 2024’e ilişkin tahminin sadece kendi öngörüsü olmadığını belirterek, ekonominin gereksinimlerine bağlı olarak dolar kurunun enflasyon oranında artabileceğini ve bu durumda 40 lira seviyesine ulaşabileceğini dile getirdi. Aktaş, ancak enflasyonun bu oranın altında kalması ya da siyasi tercihlerin ekonomik gereklilikleri etkilemesi durumunda farklı senaryoların ortaya çıkabileceğini de ekledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler