Sosyal Medya

Borsa

Ünlü & Co: Borsa’da yukarı hamle için  erken

320 doların aşılamamış olması kısa vadeli grafiklerde tepe oluşturarak aşağı yönlü risk yaratıyor. Özetle hem TL hem de dolar bazlı önemli seviyelerin altında kalındıkça yukarı yönlü denemelerin görünümü anlamlı şekilde değiştirmesi kolay olmayacaktır.

Ünlü & Co: Borsa’da yukarı hamle için  erken

ABD TÜFE RAKAMI BEKLENİYOR

Günün ve haftanın en önemli konu başlığını TSİ 15.30’da açıklanacak  olan ABD TÜFE verisi oluşturuyor. Hatırlanacağı gibi Fed son  toplantısında para politikasında veri odaklı seyir izleneceğini bir kez  daha vurgulamıştı. Nisan ayı istihdam rakamlarının önceki aya kıyasla  belirgin bir ivme kaybına işaret etmesi ise faiz indirimi beklentilerinin  artmasını sağlamıştı. Arka arkaya iki aydır yükseliş gösteren enflasyon  rakamlarının da bu beklentileri desteklemesi risk iştahının güç  kazanmasını sağlayabilir. Ağırlıklı beklenti yıllık bazda bakıldığında  hem manşet hem de çekirdek rakamda aşağı yönlü bir eğilime işaret  ediyor. Bu kapsamda manşet rakamın %3,5’ten %3,4’e, çekirdek rakamın ise %3,8’den %3,6’ya gerilemesi bekleniyor.

 

Dolar/TL

 

TL: TL genel hatlarıyla oldukça dirençli bir görünüm sergilemeye devam ederken dün de USD/TL’de ılımlı seyrin korunduğunu gördük. Bu görünüme paralel olarak kurun 3 ve 1 aylık volatilitesi arasındaki farkın da yatay seyrettiğini görüyoruz. Geçmişte söz konusu makasın açıldığı dönemlerde kurda hareketliliğin de buna eşlik ettiğini görüyorduk. Dolayısıyla mevcut durumda önemli oranda istikrarlı bir eğilim olduğunu söyleyebiliriz. Kurda yükseliş beklentilerinin önemli ölçüde zayıflaması da dikkat çekiyor. Bu noktada Bloomberg verileri yıl sonu için USD/TL’de ortalama beklentinin 36 seviyesinde bulunduğunu gösteriyor. Enflasyon beklentileri göz önünde bulundurulduğuna bu da Merkez Bankası’nın da sıklıkla işaret ettiği gibi TL’de net bir reel değer kazanma potansiyeline işaret ediyor.

Borsa İstanbul

Borsa İstanbul: Dün güne bankacılık sektöründeki alımlarla yukarı yönlü bir eğilimle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde volatilite gösterse de kapanışı yine bankacılık sektörü öncülüğünde %1,2’oranında değer kazanımı ile noktaladı. Teknik açıdan bakıldığında önemine sıklıkla dikkat çektiğimiz 10.200 puanın altında kalmaya devam ediyoruz. Dolar bazında da benzer bir tablo söz konusu. 320 doların aşılamamış olması kısa vadeli grafiklerde tepe oluşturarak aşağı yönlü risk yaratıyor. Özetle hem TL hem de dolar bazlı önemli seviyelerin altında kalındıkça yukarı yönlü denemelerin görünümü anlamlı şekilde değiştirmesi kolay olmayacaktır. Bugün ABD’de açıklanacak TÜFE rakamının faiz indirimi beklentilerini destekleyerek küresel risk iştahını güçlendirmesi durumunda bunun

Borsa İstanbul’a daha sınırlı ölçekte de olsa pozitif yansımasını bekleriz.

 

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 11657.5 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 11576, 11483, 11402 ve 11308 destek olarak izlenebilir. 11740, 11833, 11914 ve 12008 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 32.6887 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 32.656, 32.5905, 32.5255 ve 32.46 destek olarak izlenebilir. 32.7215, 32.787, 32.852 ve 32.9175 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler