Sosyal Medya

Borsa

Seçimler borsayı nasıl etkilecek?

Peki seçim sonuçları borsayı nasıl etkiler? Seçim sonuçlarından kasıt Türkiye genelinden ziyade üç büyük il; İstanbul, Ankara ve İzmir. Bu…

Seçimler borsayı nasıl etkilecek?

Peki seçim sonuçları borsayı nasıl etkiler? Seçim sonuçlarından kasıt Türkiye genelinden ziyade üç büyük il; İstanbul, Ankara ve İzmir. Bu üç büyük ilden aslında İstanbul’dan çıkacak sonuçlar piyasaları etkileyebilir. Şimdi burada gerçekleşebilecek olasılıklar üzerinden gidelim ve borsaya etkisini analiz etmeye çalışalım. İlki Ekrem İmamoğlu’nun az bir farkla kazanması.

 

Bu durumun borsa üzerinde önemli bir etkisi olma ihtimali düşük. Mevcut trend devam edecektir. İkinci olasılık Ekrem İmamoğlu’nun 3-5 puan gibi farklı bir sonuçla seçimleri kazanması. Bu durum borsada ‘Erdoğan güç kaybediyor’ yorumlarına neden olabilir. Borsaya olası etkisi ise sınırlı negatif olarak adlandırılabilir.

Pazar günkü seçimleri Murat Kurum’un az bir farkla kazanması halinde borsanın yine çok fazla etkilenmesini beklemiyorum. Kurum’un farklı kazanması halinde ise borsanın tadını kaçırabilecek bir konu gündeme gelebilir.

O da Anayasa değişikliği. Hazır seçimler geride kalmış, siyasetten uzak bir 4 senenin vereceği rahatlık bir anda Anayasa değişikliğine yönelik gelecek yıl yapılabilecek bir referandum söylentileriyle gölgelenebilir. İşte o zaman borsada yukarı yönlü hareketlerin sınırlı kalma ihtimali artabilir.

 

 

 

 

Borsa Dedektifi

Patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler