Sosyal Medya

Borsa

SABAH Raporu:  Endekste 9400’ün aşılması ile yükseliş ileri taşınabilir…

Endeksteki belirgin yukarı yönlü hareket sonrasında ara ara hafta içerisinde realizasyonların gelmesi olağan ve normal görünüyor. Endeksin bu durumda yeniden destek bulduğunu ve yükseliş eğilimini koruduğunu söyleyebiliriz.

SABAH Raporu:  Endekste 9400’ün aşılması ile yükseliş ileri taşınabilir…

QNB Finansinvest’e göre, BİST-100’de görünüm olumlu. Raporda para politikası için “Sıkı politika duruşunun 4. çeyreğe kadar korunacağını ve önümüzdeki dönemde para politikasına ilişkin adımların sterilizasyon araçları üzerinden gerçekleşeceğini öngörmekteyiz” yorumu var.

 

BIST 100

Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz. 9400 direncine yönelen endeks bu seviyede güç kaybetti. 9300’ün üzerinde endekste 9400 hedef direnç olarak takip edilebilir. 9400’ün aşılması halinde yükselişin 9500 ve 9600 dirençlerine doğru devam ettiğini görebiliriz. 9300 ve 9200 destekler olarak izlenebilir. 9000 ana destek olup, bu seviyenin üzerinde kısa vadeli yön yukarı görünüyor; mevcut trade pozisyonları korunabilir ve trade fırsatları değerlendirilebilir görüşündeyiz…

 

TL Bonolar

İçeride tahvil-bono faizleri karışık bir seyir izledi. Gösterge tahvil faizi %43,40, 10 yıllık tahvil faizi ise %26,50 civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri yükseliş denemelerine devam ediyor. Gösterge tahvil faizinde %44,00, 10 yıllık tahvilde %27,00 destek seviyeleri olarak izlenebilir…

 

USD/TL

TL gelişmekte olan ülke para birimlerinin gerisinde hareket ederken, dolar kuru 31,00 olan psikolojik direncinin üzerine yöneldi. Kurda kademeli yükseliş eğilimi devam ediyor. Önümüzdeki dönemde bu seviyenin üzerinde kalıcı olup olmayacağı önemli olacak. 31,00’in üzerinde 31,10 ve 31,20 dirençler olarak izlenebilir. 30,90 ve 30,80 ise destek haline geldi…

 

EUR/USD

Son dönemde 1,07-1,08 bandında seyir izleyen parite bu bölgenin üzerine yükseldi. 1,08 seviyesinin üzeri kısa vadeli alçalan kanalın üzerinde kalması için önemli. 1,08’in aşılması ile bu kanalın üzerinde kısa vadeli görünümün olumlu hale geldiğini söyleyebiliriz. 1,09 direncine doğru tepki yükselişleri gösterebilir. 1,09 ise sonraki aşılması gereken direnç olarak takip edilebilir…

 

Piyasa Yorumu

 

TCMB beklentilere paralel %45 olan politika faiz oranında bir değişikliğe gitmedi. TCMB toplantı metninde politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğini değerlendirdiğini belirtti.

TCMB politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve orta vadede %5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleneceği ifade etti.

TCMB Başkanı Fatih Karahan son enflasyon raporunda para politikasının gerekli sıkılık düzeyine ulaştığını, politika faizinin mevcut seviyede gerektiği müddetçe kalacağını, enflasyon görünümünde belirgin bir bozulma görülmesi halinde parasal sıkılığın gözden geçirileceğini açıklamıştı.

Sıkı politika duruşunun 4. çeyreğe kadar korunacağını ve önümüzdeki dönemde para politikasına ilişkin adımların sterilizasyon araçları üzerinden gerçekleşeceğini öngörmekteyiz.

Fed’in toplantı tutanaklarında üyeler politika faizinin muhtemelen zirvede olduğunu değerlendiriyor. Ancak üyeler enflasyonun sürdürülebilir biçimde %2’lik hedefe ilerlediğine emin olmadan faiz indiriminin uygun olmayacağı görüşünde bulunuyorlar. Tutanaklar, yetkililerin faiz indirimi konusunda aceleci olmayacağına ve enflasyon konusunda temkinli olduklarına işaret etti.

ABD borsaları hafta içerisinde yaşanan geri çekilmenin ardından gelen alımlarla yeniden güçlü seyrine devam ediyor. BIST 100 Endeksi ise 9300’ün altına geri çekilme sonrasında yeniden bu seviyenin üzerine yükseldi.

Endeksteki belirgin yukarı yönlü hareket sonrasında ara ara hafta içerisinde realizasyonların gelmesi olağan ve normal görünüyor. Endeksin bu durumda yeniden destek bulduğunu ve yükseliş eğilimini koruduğunu söyleyebiliriz. Endeks geçtiğimiz Ekim’den itibaren oluşan sıkışmayı yukarı tamamlaması sonrasında bu formasyonun gereğini yükseliş yönünde gerçekleştirmeye devam ediyor. Endeksin zaman zaman destek seviyelerine geri çekilmelerde yeniden güç toplaması önümüzdeki dönemde yükselişini daha sağlıklı bir şekilde ileri taşıması için öne çıkıyor.

9400 seviyesi ilk planda aşılması gereken hedef direnç konumunda. 9400 civarı aynı zamanda tarihi zirve seviyeye işaret ediyor. Dolayısıyla da 9400’ün aşılması yükselişin 9500 olan sonraki direncine devamı için öne çıkıyor. 9300 ve 9200’den tepki gösterdiği için endekste bu seviyeler destek olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 9000 ana destek olarak izlenebilir. 9000 desteğinin üzerinde görünümün güçlü kalabileceğini belirtebiliriz.

Endekste son haftalardaki yükselen trendindeki harekete bankacılık endeksi iştirak edememişti. Dolayısıyla da XBANK’ın endekse daha fazla destek vermesi yeni zirvelerin oluşması için önemli. 10.584 ise aşılması gereken direnç olarak izlenebilir. 10.000 desteğinin üzerinde ise kısa vadeli görünüm olumlu kalmaya devam edecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler