Sosyal Medya

Borsa

QNB Finansinvest: Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz

BIST 100 Endeksi’nde yükselen trendde güçlü görünüm korunuyor. Endeksteki belirgin yukarı yönlü hareket sonrasında ara ara hafta içerisinde realizasyonların gelmesi olağan ve normal görünüyor. Endeksin bu durumda yeniden destek bulduğunu ve yükseliş eğilimini koruduğunu söyleyebiliriz.

QNB Finansinvest: Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz

BIST 100: Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz. 9300 direncinin üzerine yükselen endekste orta vadeli güçlü görünüm korunuyor. 9300’ün üzerinde endekste 9400 ilk etapta hedef direnç olarak takip edilebilir. 9400’ün aşılması halinde yükselişin 9500 direncine doğru devam ettiğini görebiliriz. 9300 ve 9200 destekler haline geldi. 9000 ana destek olup, bu seviyenin üzerinde kısa vadeli yön yukarı görünüyor; mevcut trade pozisyonları korunabilir görüşündeyiz…

TL Bonolar: İçeride tahvil-bono faizleri sınırlı değişim gösterdi. Gösterge tahvil faizi %43,20, 10 yıllık tahvil faizi ise %26,30 civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri yükselişte hafif güç kaybına uğradı. Gösterge tahvil faizinde %44,00, 10 yıllık tahvilde %27,00 destek seviyeleri olarak izlenebilir…

USD/TL: TL gelişmekte olan ülke para birimlerinin gerisinde hareket ederken, dolar kuru 30,90 direncinin üzerine yükseldi. Kurda kademeli şekilde yukarı yönlü baskının devam ettiğini görüyoruz. 30,90’ın üzerinde 31,00 önemli direnç olarak izlenebilir. 31,00’in aynı zamanda psikolojik bir seviye olduğunu belirtebiliriz. Dolayısıyla da önümüzdeki dönemde bu seviyenin kalıcı olarak aşılıp aşılmayacağı önemli olacak. 30,80 ise destek haline geldi…

 

EUR/USD: Son dönemde 1,07-1,08 bandında seyir izleyen parite bu bölgenin üzerine yükseldi. Paritede 1,08 seviyesinin üzeri kısa vadeli alçalan kanalın üzerine yönelim için önemli. 1,08’in üzerinde bu kanalın üzerinde kısa vadeli görünümün olumlu hale geldiğini söyleyebiliriz. Bu seviyenin üzerinde tepki yükselişleri gösterebilir. 1,09 ise sonraki aşılması gereken direnç olarak takip edilebilir…

 

BIST-100 nereye koşuyor?

 

BIST 100 Endeksi’nde yükselen trendde güçlü görünüm korunuyor. Endeksteki belirgin yukarı yönlü hareket sonrasında ara ara hafta içerisinde realizasyonların gelmesi olağan ve normal görünüyor. Endeksin bu durumda yeniden destek bulduğunu ve yükseliş eğilimini koruduğunu söyleyebiliriz.

Endeks 9200’de destek ile karşılaşırken, yeniden 9400 direncine doğru yükseliş gösterdi. Böylece BIST 100, bankacılık endeksi öncülüğünde %1,6 oranında yükseldi. Endeks geçtiğimiz Ekim’den itibaren oluşan sıkışmayı yukarı tamamlaması sonrasında bu formasyonun gereğini yükseliş yönünde gerçekleştirmeye devam ediyor.

 

Endeksin zaman zaman destek seviyelerine geri çekilmelerde yeniden güç toplaması önümüzdeki dönemde yükselişini daha sağlıklı bir şekilde ileri taşıması için öne çıkıyor. 9400 seviyesi ilk planda aşılması gereken hedef direnç olarak öne çıkıyor. 9400 civarı aynı zamanda tarihi zirve seviyeye işaret ediyor. Dolayısıyla da 9400’ün aşılması yükselişin 9500 olan sonraki direncine devamı için öne çıkıyor. 9300 ve 9200’den tepki gösterdiği için endekste bu seviyeler destek olarak takip edilebilir.

Olası geri çekilmelerde ise 9000 ana destek olarak izlenebilir. 9000 desteğinin üzerinde görünümün güçlü kalabileceğini belirtebiliriz.

Endekste son haftalardaki yükselen trendindeki harekete bankacılık endeksi iştirak edememişti. Bankacılık endeksi, BIST 100’ün gerisinde kalırken, endeksin yükselişine belirgin katkı sağlayamamıştı. XBANK dün %3,1 yükselişle endeksteki yukarı yönlü harekete öncülük etti. Dolayısıyla da XBANK’ın endekse daha fazla destek vermesi yeni zirvelerin oluşması için önemli. Bankacılık endeksinde 10.000 desteğinin üzerinde kısa vadeli yönün yukarı kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. 10.584 ise aşılması gereken direnç olarak izlenebilir.

Üçgen sıkışma formasyonun üzerine yönelim orta vadeli görünümün güçlenmesi ve 11.000 direncine yükseliş için öne çıkıyor.

Fed’in son toplantısına dair yayımlayacağı tutanaklar öne çıkıyor. Fed üyeleri bu yıl için faiz indirim yönünde görüş bildirse de, bu konuda aceleci olmayacaklarının ve enflasyonun %2 hedefine gerilemesinden emin oluncaya kadar faiz indirimi konusunda temkinli olacaklarının sinyalini veriyor. Tutanaklarda üyelerin benzer ifadelerini görebiliriz.

Son dönemde beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon verilerinin yanı sıra Fed üyelerinden faiz indirim konusunda yılın ikinci yarısına işaret eden açıklamalar ile beklentiler aşağı geliyor. Piyasa beklentileri, Fed’in Haziran’a kadar faiz indirmeyeceği yönünde şekilleniyor. Faiz indirim beklentilerinin daha çok Temmuz’a ötelendiğini söyleyebiliriz.

TCMB’nin yarın %45 olan politika faizinde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. TCMB Başkanı Fatih Karahan para politikasının gerekli sıkılık düzeyine ulaştığını, politika faizinin mevcut seviyede gerektiği müddetçe kalacağını, enflasyon görünümünde belirgin bir bozulma görülmesi halinde parasal sıkılığın gözden geçirileceğini açıklamıştı. Toplantı metninde bu doğrultuda ifadeler yer alabilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler