Sosyal Medya

Borsa

Netflix yükselirken Texas Instruments hisseleri düşüyor

Piyasa Sonrası Hisse Senedi Hareketleri:

Netflix yükselirken Texas Instruments hisseleri düşüyor

Netflix (NFLX) hisseleri, dördüncü çeyrek mali performansını ve 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin tahminlerini açıklamasının ardından %7 oranında artış gösterdi. Netflix’in dördüncü çeyrek için hisse başına kazancı ortalama analist tahmininin altında kalmasına rağmen, geliri beklentileri aştı. Dahası, şirket beklenenden daha fazla sayıda yeni ödeme yapan abone kazandı. Netflix ayrıca ilk çeyrek için ortalama analist tahminini aşan hisse başına kazanç tahminleri sağladı. Şirketin genel mali sonuçları güçlü olarak değerlendirildi.

Texas Instruments (TXN) hisseleri, dördüncü çeyrek mali performansının açıklanmasının ardından geriledi. Çeyrek karışık sonuçlar gösterdi ve ilk çeyrek için görünüm, analist tahminlerine kıyasla hem gelir hem de kazançlarda beklenen daha zayıf performans ile özellikle zayıftı.

Texas Instruments’ın kötü mali sonuçları NXP Semiconductors (NXPI), Analog Devices (ADI), onsemi (ON) ve Microchip Technology’nin (MCHP) hisse senedi fiyatları üzerinde zararlı bir etki yarattı.

Intuitive Surgical (ISRG) hisseleri, şirketin analistlerin konsensüs tahminlerini aşan hisse başına kazanç ve gelir bildirmesinin ardından %7 oranında yükseldi.

(Investing.com)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler