Sosyal Medya

Borsa

İşte BIST Sanayi Endeksi’ne şekil veren 5 şirket

Piyasa değeri 10,2 milyar dolar olan Tüpraş, sanayi endeksindeki hareketin yüzde 13’ünü tek başına oluşturuyor. BIST Sanayi Endeksi’nin seyrini beş…

İşte BIST Sanayi Endeksi’ne şekil veren 5 şirket

Piyasa değeri 10,2 milyar dolar olan Tüpraş, sanayi endeksindeki hareketin yüzde 13’ünü tek başına oluşturuyor. BIST Sanayi Endeksi’nin seyrini beş hisse belirliyor. Getiride Ford Otosan öne çıkıyor.

BIST Sanayi Endeksi’ni Borsa İstanbul’da 218 hisse temsil ediyor. Bu şirketlerin ortalama halka açıklık oranı yüzde 28,25 ve toplam piyasa değeri 135 milyar 896 milyon dolar. BIST Sanayi Endeksi’ndeki hareketlerin yüzde 10’unu ise tek başına Tüpraş belirliyor.

Ekonomim’den Zeynep Aktaş’ın haberine göre, endekste beş hissenin ağırlığı ise yüzde 32. Ereğli Demir Çelik, sektör endeksindeki %6,56’lık ağırlığı ile dikkat çekiyor. Yılbaşından bu yana %13,41 yükselen hissede kurumların hedef fiyatları 53-56 TL arasında değişiyor.

Ford Otosan, %5,38’lik sektör endeksindeki ağırlığı ile sanayi endeksinin yönünü belirleyen ilk beş hisse arasında yer alıyor. Yılbaşından itibaren %36,98’lik bir getiri ile öne çıkıyor. Şirket hisseleri son bir ayda %25,45’lik bir artış gösterdi. Hisse için kurum hedef fiyatları 1.220-1.477 arasında bulunuyor.

Son altı ayda %22,85’lik bir düşüş yaşayan Sasa, yılbaşından bu yana %9,99’luk bir performans gösterdi. Sektör endeksindeki ağırlığı %3,76.

İçecek sektörünün güçlü oyuncularından Coca Cola İçecek, %3,44’lük ağırlığı ile sanayi endeksinin yönünü belirleyen hisseler arasında yer alıyor. Özellikle son altı ayda %75,33’lük bir performans sergileyerek, yatırımcılarını memnun eden bir başka şirket.

Bor Şeker (BORSK), Son altı günde yüzde 76,83 yükseldi. Borsada ilk işlemini 15 Şubat 2024 günü gerçekleştirirken yoğun taleple birlikte sürekli tavan görüyor. Ufuk Yatırım (UFUK), Son altı günde yüzde 66,99 yükseldi. Ocak ayından bu yana spekülatif ağırlıklı işlemler öne çıkıyor. Borsa İstanbul bir yatırımcı için ocak ayında bir ay süreyle kısıtlamaya gitti. Fonet (FONET), Son beş günde yüzde 60,88 yükseldi. Hisse, 19 Ocak’tan bu yana yükseliyor. Son beş günde ivme arttı. Ocak ve şubat aylarında girdiği ihalelerle ilgili olumlu haberler geldi. Rodrigo Tekstil (RODRG), Son beş günde yüzde 60,88 yükseldi. Şubat ayının ilk haftası yıl sonu mali tablolarını açıkladı. Bir önceki yıl zarar ederken 2023 yılında 6,2 milyon TL kâr açıkladı.

Bayrak Taban (BAYRK), Son üç günde yüzde 17,64 geriledi. Son iki ayda yüksek çıkış yaşan hissede kâr satışları etkili oldu. Umpaş Holding(UMPAS), Son üç günde yüzde 14,52 geriledi. Yakın tarihli önemli bir açıklama ya da gelişme bulunmuyor. Azalan talep fiyatı aşağı çekti. Kartal Enerji(KARYE), Son üç günde yüzde 10,87 geriledi. Son bir ayda ortaklık yapısındaki değişim ile artan fiyat, zirvede kâr realizasyonu ile geriledi.

Borsa haftaya rekor seviyeden başladı. Kâr satışları geldi. Teknoloji hisseleri ilgi çekmeye devam ediyor. Oba Makarna halka arz büyüklüğü 3,78 milyar TL oldu. Alves Kablo’nun halka arz büyüklüğü 778 milyon TL oldu. Türkiye gri listeden çıkma beklentileri fiyatlanıyor.

Endekste orta ve uzun vadede trend korunur. 28 Şubat’ta Ford Otosan, 1 Mart’ta ise THY ve Arçelik bilançosu bekleniyor. Perşembe günü büyüme verisi açıklanacak. Goldman Sachs, Brent petrolü için fiyat tahminini 87 dolar/ varile çıkardı. Mogan Enerji’nin halka arzında 28 – 29 Şubat ve 1 Mart’ta talep toplanacak.

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler