Sosyal Medya

Borsa

Integral Yatırım: Borsa’da Haftalık Değerlendirme ve Strateji

Bu hafta AYGAZ, TUPRS, FROTO, AKSEN, ENKAI ve TKFEN bilançolarının açıklanması bekleniyor.

Integral Yatırım: Borsa’da Haftalık Değerlendirme ve Strateji

BIST 100 endeksi, en düşük 9.062,36 ve en yüksek 9.450,48 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta  kapanışına göre %2,96 değer kaybıyla 9.097,15 puandan tamamladı. Bilişim sektörü %6,38 ile bu hafta da liderliği  korurken, orman kağıt basım sektörü %3,46 yükseliş kaydederek pozitif yönde ayrışma ikinci sektör oldu.

 

Bankacılık %6,50, inşaat sektörü ise %6,21 düşüş göstererek negatif ayrıştı.

Borsa endeksi 8 haftalık yükselişin ardından geçtiğimiz hafta geri çekilerek haftalık bazda yükseliş serisini  sonlandırdı. TL bazlı 9400 seviyesinin aşılamaması ve dolar bazlı 300 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanamaması  teknik anlamda kar satışlarının oluşmasında etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Bu hafta gözler 8 Mart Cuma günü açıklanacak Fitch değerlendirme raporunda olacak. Piyasa ve bizim  beklentimiz Fitch’in kredi notunu ‘B’ olarak korunacağı ve görünümün durağandan pozitife yükselteceği  yönünde. Sürpriz bir not artırımı gelmesi durumunda önümüzdeki hafta endekste risk iştahı tekrardan artabilir.

Buna karşın sadece not görünümünde gerçekleşebilecek bir değişikliğin endekse etkisinin sınırlı kalmasını  bekliyoruz. Bu hafta ise Fitch beklentileriyle birlikte yataya yakın bir endeks görebiliriz.

Bilançolar ise yavaş yavaşta olsa gelmeye devam ediyor. Bu hafta AYGAZ, TUPRS, FROTO, AKSEN, ENKAI ve TKFEN bilançolarının açıklanması bekleniyor.

Endeksteki yükselişin devam etmesi durumunda bilançosu iyi gelen ve geleceğe yönelik beklentileri kuvvetli  şirketlerin ön planda olacağını düşünüyoruz. Buna karşın kar satışlarının devam etmesi durumunda ise bu tür şirketler alım fırsat yaratabilir.

Yurt içinde TÜFE verisi takip edilecek

Geçen hafta %3,5 olan piyasa beklentisinin üzerinde %4,0 olarak açıklanan GSYİH verisinin ardından bu hafta  TÜFE verisini takip ediyor olacağız. Piyasa beklentisi bugün açıklanacak TÜFE verisinin aylık bazda %3,70, yıllık bazda ise %64,86 gelmesi yönünde.

Küresel piyasalarda gözler Powell’ın konuşmasında

Küresel piyasalarda bu hafta gündem yoğun olacak. Haftayı, Salı günü Avrupa ve ABD’den gelecek PMI verileriyle açan küresel piyasalar Çarşamba günü ABD’de ADP tarım dışı istihdam değişikliği verisi ve Powell’ın konuşmasını takip ediyor olacak. Perşembe günü ECB faiz kararının ardından Lagarde’ın konuşması ve Powell’ın konuşması takip edilirken, haftanın son işlem günü olan Cuma ise Avrupa’da GSYİH, ABD’de ortalama saatlik kazançlar, tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri izleniyor olacak. Bu hafta ABD’de açıklanacak veriler, 20 Mart tarihinde gerçekleşecek Fed faiz kararı açısından olukça önemli.

Endeks 9400 seviyesinin üzerinde tutunamadı

BIST100 endeksi 9400 seviyesinin aşamamasının ardından artan satış baskısıyla birlikte haftayı hafta içinde gördüğü en düşük seviyeye yakın bir bölgeden kapattı. Endekste bu hafta 9000 seviyesi takip ediliyor olacak.

Endekste görülebilecek tepki alımlarında 9200 ve 9400 seviyeleri ilk direnç bölgeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Buna karşın teknik göstergelerin negatif sinyal üretmeye başladığı endekste 9000 seviyesi altında oluşabilecek fiyatlamalarda ise satışlar derinleşebilir.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler