Sosyal Medya

Borsa

Haftayı rekorla kapatan borsada yükselen 5 hisse senedi!

Günü yüzde 0,23'lük bir değer kazancıyla tamamlayan BIST 100 endeksi, 8.665,68 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Güne rekor seviyeden başlayan endeks, 8.711,84 puana ulaşarak günü başladığı seviyeden tamamladı.

Haftayı rekorla kapatan borsada yükselen 5 hisse senedi!

Sektör bazında değerlendirildiğinde, bankacılık endeksi yüzde 0,09, holding endeksi ise yüzde 1,44 artış gösterdi. En fazla kazandıran sektör yüzde 1,74’lük artışla iletişim olurken, tek kaybeden yüzde 0,04’lük düşüşle menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

Günün ilk yarısında yaşanan yükseliş eğilimiyle BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 0,72 değer kazanarak 8.708,75 puana ulaştı. Bu süreçte bankacılık endeksi yüzde 0,27, holding endeksi ise yüzde 1,65 değer kazandı.

Borsa İstanbul genelinde günü rekorlarla tamamlayan BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirirken, 8.762,89 puanla en yüksek seviye rekorunu kırdı.

BIST 100 endeksindeki günün en çok yükselen hisseler arasında EGEEN, ENERY, KONYA, KCAER, ASGYO bulunurken, en çok düşen hisseler ise PENTA, IPEKE, SASA, EKGYO, YYLGD olarak sıralandı. Borsa İstanbul genelinde 9 hisse gün sonuna doğru tavan fiyatından işlem görürken, günün en çok düşen hisseleri TETMT, KBORU, VRGYO ve SNPAM oldu.

Yurt dışında Asya’da Çin endekslerinin ekside kapanmasına karşın diğer endeksler haftayı artıda tamamladı. Avrupa endeksleri genel olarak pozitif seyrederken, ABD’de ise Dow Jones ekside, S&P 500 ve Nasdaq hafif pozitifle güne giriş yaptı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler