Sosyal Medya

Borsa

Gelişen Piyasa hisseleri 1.5 yıllık zirvede

Gelişen Piyasa hisseleri yeni zirveleri gözlüyor, ancak ABD enflasyonu büyük risk

Gelişen Piyasa hisseleri 1.5 yıllık zirvede

Gelişmekte olan piyasa hisse senetleri Salı günü yükselişe geçti ve Asyalı bir çip üreticisinin hisselerindeki artışın da yardımıyla Haziran 2022’den bu yana en iyi kapanışına doğru ilerledi.

MSCI’nın gelişmekte olan ülke hisse senetleri endeksi Johannesburg’da saat 08:34’te yüzde 0,6 arttı. Yükselişe, ABD’nin çip üreticisinin Arizona’da fabrika kurmasına yardımcı olmak için milyarlarca dolar hibe ve kredi vermeyi planladığı haberinin ardından rekor seviyeye ulaşan Taiwan Semiconductor hisseleri öncülük etti.

State Street Global hisse senedi piyasaları araştırma başkanı Marija Veitmane’ye göre hisse senedi endeksi genel olarak geçen ay, yatırımcıların varlıklara olan iştahını artıran düşük volatilite ortamının da desteğiyle kazançlar elde ediyor.

Ancak Çarşamba günü ABD’den beklenenden daha güçlü bir enflasyon okuması gelebilir ki bu üst üste üçüncü ay olacak, “Özellikle ekonomisi kırılgan ve hisse başı kar beklentileri zayıf olan ülkelerde volatilitede bir artışa neden olabilir ve hisse senetlerindeki güçlü yükselişi sekteye uğratabilir.” Veitmane’ye göre, bir çok Gelişmekte Olan Pazar hala ABD faizine  aşırı hassas.

 

Gelişmekte olan piyasa para birimleri  Salı günü karışık seyretti; emsalleri arasında en çok düşen Türk lirası oldu.

Türkiye, Gazze Şeridi’ne yönelik planlı yardım kesintilerine karşı çıkması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyle ticareti durdurmaması nedeniyle eleştirilerle karşılaşmasının ardından İsrail’e ihracata kısıtlamalar getirdiğini duyurdu.

Tayland bahtı, ekonomistlerin çoğunluğunun sabit kalmasını beklediği merkez bankasının faiz oranı kararı öncesinde güçleniyordu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler