Sosyal Medya

Borsa

Geçen hafta yabancı takası en fazla artan ve azalan hisseler

Geçen haftanın ilk yarısı satış ağırlıklı ikinci yarısı ise toparlanma çabasıyla geçmişti. Seçimlerden sonra ekonomi yönetiminin değişmesi ve rasyonel politikalara…

Geçen hafta yabancı takası en fazla artan ve azalan hisseler

Geçen haftanın ilk yarısı satış ağırlıklı ikinci yarısı ise toparlanma çabasıyla geçmişti. Seçimlerden sonra ekonomi yönetiminin değişmesi ve rasyonel politikalara dönülmesi uzun zamandır Türkiye’den çıkış eğiliminde olan yabancıların ilgisi yeniden Türkiye’ye dönmüştü. Bu süreçte yabancılar hem hisse senedinde hem de tahvil piyasasında alımlar yaptı. Dalgalı bir seyrin hakim olduğu geçen hafta yabancı takası en hızlı artan ve azalan hisseler ile ilgili Ak Yatırım’ın raporu ilginç rakamlara işaret ediyor.

 

Citibank ve Deutsche Bank takasındaki değişimleri analiz eden rapora göre, 1-8 Mart haftasında yabancı takası en fazla artan hisselerin başında Escar Turizm geliyor. 1 Mart’ta Escar Turizm hisselerinde yüzde 11,49 seviyesinde olan yabancı payı, 8 Mart tarihinde yüzde 15.76’ya çıktı. İkinci sırada ise yabancı takası 3,19 puan artan İmaş Makine geldi.
Yabancı takası azalan şirketler sıralamasına bakıldığında borsanın lokomotif hisselerinin çoğunlukta olduğu dikkat çekiyor.

İşte geçen hafta yabancı takası en fazla artan ve azalan hisseler:

 

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler