Sosyal Medya

Borsa

Emlak Konut GYO için AL önerisi

Şirketin açıkladığı ön satış gelirleri teslimatlar tamamlandıkça gelir tablosuna yansıyacak. Şirketin gelecekte ön satış gelirlerinden sağlam nakit akışı yaratacak olması olumlu.

Emlak Konut GYO için AL önerisi

2023 ön satış verilerini ve güncellenmiş makro varsayımlarımızı yansıtarak,  modelimizi ve EKGYO için hisse başına hedef fiyatımızı 20,6 TL olarak  güncelledik. Yeni hedef fiyatımız %81 artış potansiyeline işaret ettiğinden  hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz. Hisse Net Aktif Değerine (NAV) göre %30  iskontolu işlem görürken, tarihsel ortalama %43 iskontoya işaret ediyor.

Konut talebindeki yavaşlamaya rağmen, i) Emlak Konut’un geniş ve değerli varlık portföyü, ii) tüm segmentlere hitap eden çeşitli ve kaliteli proje  portföyü, iii) yeniden yapılanma ve kentsel dönüşümün olumlu etkisi ve iv)  güçlü nakit pozisyonu şirketi cazip kılan ana hikayeler olarak öne çıkmaktadır.

3Ç23 Finansal Sonuçları

Emlak Konut GYO A.Ş. 3Ç23 finansallarında tahminlerin üzerinde 1.174 milyon  TL net kâr açıklamıştı. Güçlü finansal gelirler net karı destekleyerek  tahminlerden sapmanın ana nedeni olurken, 3Ç23’te satış gelirleri yıllık bazda %103 artışla 1.762 mn TL olarak kaydedilmişti. Önceki çeyreklerin aksine, arsa satışlarından gelen sınırlı katkının satış gelirlerini baskıladığı görülmektedir.

FAVÖK ise 400 mn TL olarak gerçekleşmiş ve yıllık bazda sadece %2 büyüme kaydetmiştir.

FAVÖK marjı ise çeyreksel bazda 3,5 puan artarken, yıllık bazda yaklaşık 22,5 puan gerileyerek %22,7 seviyesinde gerçekleşti. Faaliyet giderlerindeki inatçı görünüm devam etse de, FAVÖK, ciro büyümesindeki toparlanma sayesinde %2’lik bir büyüme yakalamayı başarmıştı. Nakit pozisyonundaki önemli artış (3.017 milyon TL artış) ve hem kısa hem de uzun vadeli borçlardaki azalma sayesinde net borç pozisyonu önemli ölçüde güçlenmiş ve net nakit pozisyonunu pekiştirmiştir.

2023 Ön Satış Sonuçları & 2024 Beklentileri

 

Hatırlanacağı üzere Emlak Konut, 2023 yılında 785 bin m2 brüt alana sahip 5.717 bağımsız bölümün satışını tamamlayarak 53,8 milyar TL gelir elde edeceğini açıklamıştı. Bu rakam, Emlak Konut’un sene başında açıkladığı 63 milyar TL’lik yıllık ön satış hedefinin %14,6 altında bulunuyor. 2023 yılında genel olarak konut satışlarında yaşanan düşüş Emlak Konut’un tahminlerinin altında kalmasına neden olmuş görünüyor.

Şirketin açıkladığı ön satış gelirleri teslimatlar tamamlandıkça gelir tablosuna yansıyacak. Şirketin gelecekte ön satış gelirlerinden sağlam nakit akışı yaratacak olması olumlu.

 

 

İş Yatırım şirket değerleme raporundan alıntıdır

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler