Sosyal Medya

Borsa

Burgan Yatırım:    2024’te prim vadeden sektörler

Öne çıkarttığımız perakende ve içecek sektörünün yanında defansif olarak iletişim ve sağlık sektörünü ekliyoruz.

Burgan Yatırım:    2024’te prim vadeden sektörler

2024 yılında ise Türk Lirasının sınırlı reel kazanç sağlamasının beklentileri yurt içinde yerel para birimiyle satış yapan sektörlerin ihracatçı sektörlere görece daha ilgi görmesini bekliyoruz. İhracatçı şirketlerde ise satış gerçekleştirdiği bölgelerdeki ekonomik aktivitelerin seyrine göre talep toparlanması durumunda hacim katkısıyla pozitif ayrışma göstermesini bekliyoruz. Yerel para birimiyle yurt içine satış gerçekleştiren şirketler içerisinde hızlı tüketim sektörünün öne çıkacağını düşünüyoruz.

Bu sektörlerin ağırlıklı olarak gıda perakende, içecek ve giyim sektörü olmasını öngörüyoruz. 2024 yılında sıkılaşma sürecinin ve yüksek faiz ortamının yılın büyük bir bölümde devam edeceği beklentilerimiz doğrultusunda defansif sektörlerin ağırlığını arttırmayı tercih ediyoruz. Öne çıkarttığımız perakende ve içecek sektörünün yanında defansif olarak iletişim ve sağlık sektörünü ekliyoruz. 2024’de sektör veya şirket seçerken genel bakış penceremiz defansif olması, düşük işletme sermeyesi ihtiyacı, güçlü nakit akışı ve faiz ortamına düşük duyarlılık…

Perakende Sektörü

Gıda ve giyim perakende olarak baktığımız sektörün 2024 yılında pozitif ayrışmaya devam etmesini bekliyoruz. Hızlı ve zorunlu tüketimde talebin güçlü seyretmesini beklerken asgari ücret artışının katalizör olacağını düşünüyoruz. Sektörün düşük işletme sermayesi ihtiyacı finansmanın maliyetinin arttığı dönemde avantaj sağlıyor. Sektör içerisinde MAVI için halihazırda 164,0 TL hedef fiyatlı Al raporumuz bulunuyor. Mavi Giyim’i fiyatlama becerisi, maliyet kontrolü, geniş kesime hitap etmesi ve reel büyüme beklentilerimiz doğrultusunda beğeniyoruz.

İçecek Sektörü

İçecek sektörü defansif yapıda değerlendirerek 2024 yılında öne çıkartıyoruz. Sektör içerisinde beğendiğimiz şirketlerin güçlü talep olarak kısmen mevsimsellik etkisi bulunmasına karşın başarılı işletme sermayesi yönetimi, pazar payı, coğrafi risk dağılımı ve faiz ortamına düşük duyarlılık teması öne çıkıyor. Sektörde CCOLA ve AEFES’i beğeniyoruz. Şirketlerin cari FD/FAVÖK çarpanları tarihsel ortalamalarına görece sırasıyla %60 ve %80 iskontoya işaret ediyor.

Sağlık Sektörü

Sağlık sektörü 2024 yılı temamıza uyum sağlayan bir sektör olarak öne çıkıyor. Sektörü sağlık turizmi beklentilerimiz, artan sağlık sigortalı sayısının katkısı , SUT zamlarının enflasyona paralel olması beklentilerimiz ve sektörün düşük işletme sermayesi ihtiyacı başlıkları altında beğeniyoruz. Sektör içerisinde güçlü pazar payı bulunan, yurt dışı büyümenin katkısıyla ve yeni hastanelerin eklenmesi ile büyümeyi sürdürmesini beklediğimiz MPARK’ı 230,1 TL hedef fiyat ve AL tavsiyesiyle öneriyoruz.

 

İletişim Sektörü

İletişim sektörü abonelerle yapılan uzun süreli sabit kontratların etkisiyle büyümeler geçtiğimiz yıllarda enflasyon oranının altında seyretti. Kontrat sürelerinin iki yıldan bir yıla düşürülmesi ve birikimli fiyat artışlarının yapılmasıyla sektörde 2024 yılında güçlü toparlanma  bekliyoruz. Sektör içerisinde fiyatlama becerisi yüksek olan ve cari FD/FAVÖK çarpanlarının rakip şirketlere göre daha düşük gördüğümüz TCELL’i öne çıkartıyoruz.

 

Burgan Yatırım 2024 strateji raporundan alıntıdır

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler