Sosyal Medya

Borsa

Borsaya yılbaşından bu yana 236 milyon dolarlık yabancı girişi oldu

Borsa İstanbul, yatırımcılara yılbaşından bu yana yaklaşık olarak yüzde 20'luk bir getiri sunarak yeni tarihi zirvesini test etti. BIST 100 endeksi, 9 bin 400 puanı aşarak rekor seviyelere ulaştı. Endeksteki yükseliş yılbaşından bu yana yüzde 20'yi aşarken, son bir ay içindeki artış yüzde 15'in üzerinde gerçekleşti.

Borsaya yılbaşından bu yana 236 milyon dolarlık yabancı girişi oldu

Borsa İstanbul, küresel bazda yılın başından bu yana en çok yükselen borsa olma unvanını koruyor. Bu olumlu performansın arkasında, kredi temerrüt swap (CDS) oranlarındaki gerileme ve yabancı yatırımcı ilgisinin etkili olduğu belirtiliyor. NTV’nin konuyla ilgili haberine göre, yılbaşından bu yana borsaya toplamda 236 milyon dolarlık yabancı girişi kaydedildi.

Bankacılık sektörü borsadaki yükselişte öncü bir rol oynuyor. Goldman Sachs’ın dört Türk bankası için hedef fiyatlarındaki yukarı yönlü revizyonun ardından Bank of America da Türk bankaları için olumlu bir rapor yayınladı. Banka, Türk bankalarının hisse başına kar tahminlerini ortalama yüzde 14 artırarak, sektördeki olumlu görüşünü vurguladı.

Bankacılık endeksi de son bir yıl içinde yüzde 150’ye yakın bir artış gösterdi. Türk bankalarına dair gelen olumlu raporlar ve sektördeki güçlü performans, Borsa İstanbul’u olumlu bir yönde etkilemeye devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler