Sosyal Medya

Borsa

Borsa’da 5 hisseye çeşitli tedbirler getirildi

Borsa İstanbul'da yeni haftada 5 hisseye çeşitli tedbirler getirildiği bildirildi. Ayrıca yeni haftada 8 hisse üzerindeki çeşitler tedbirler kalkacak.

Borsa’da 5 hisseye çeşitli tedbirler getirildi

Sermaye Piyasası Kurulu’nun kararı doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BNTAS ve FONET payları için 26/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 25/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. Aynı dönemde bu paylarda kredili işlem yasağı tedbiri de devam edecek.

BORSK ve DOBUR payları için ise 26/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 25/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere izin verilmeyecek.

KSTUR payları ise bugünden itibaren 25/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Emir paketi tedbiri, piyasa emirleri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içermektedir. İlgili payda VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

Öte yandan, bu hafta geçen aydan bu yana uygulanan tedbirlerin sona ereceği 8 hisse şunlardır:

– 28 Şubat Çarşamba günü: BURVA payı için uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri seans sonunda kalkacak.

– 29 Şubat Perşembe günü: LINK ve ORCAY için uygulanan kredili işlem yasağı; KBORU için uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri; MARKA, SELGD ve TETMT için konulan kredili işlem yasağı, brüt takas, tek fiyat ve emir paketi tedbiri için son gün olacak.

– 1 Mart Cuma günü: BYDNR payı için devreye alınan kredili işlem yasağı tedbirinin son günü olacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler