Sosyal Medya

Borsa

Borsa sarsıntı yaşayabilir! Bir öğretmen Boeing uçağının kayıp kapısını bahçesinde buldu…

New York borsasında satışlara neden olan Boeing ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Oregon'da yaşayan bir öğretmen olan Bob Sauer, Cuma günü Alaska Havayolları'na ait bir uçağın kayıp kapısını bahçesinde buldu. 

Borsa sarsıntı yaşayabilir! Bir öğretmen Boeing uçağının kayıp kapısını bahçesinde buldu…

New York borsasında satışlara neden olan Boeing ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Oregon’da yaşayan bir öğretmen olan Bob Sauer, Cuma günü Alaska Havayolları’na ait bir uçağın kayıp kapısını bahçesinde buldu.

 

 

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), bir yolcu uçağının gövdesinden kopan parça nedeniyle acil iniş yapması üzerine “Boeing 737 MAX 9” tipi uçakların uçuşlarını geçici olarak durdurma kararı almıştı.

 

Bu kararın ardından Boeing hisseleri, New York borsasının açılışında yüzde 8 değer kaybetti. Ancak, endekslerin daha sonra toparlanmasıyla birlikte satışlar bir miktar denge buldu.

 

Öğretmen Bob Sauer, kayıp kapıyı bulmak için bahçesine el feneriyle çıktığını belirtti.

 

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB), kopan kapağın Portland’ın Cedar Hills banliyösünde düşmüş olabileceğini açıklamıştı. Sauer, arama yaparken parlak bir nesnenin altında uçağa ait bir parça bulduğunu ifade etti. “Bunun bir uçağın parçası olduğu çok açıktı. Gövdeyle aynı eğriliğe sahipti, içinde uçak tipi bir pencere vardı ve beyazdı.” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler