Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul için yükseliş hazırlıkları tamam

Sevgili dostlar haftalardır, aylardır beklediğimiz sonunda oldu. 8100 puanın aşılmasını ne kadar uzun zamandır bekliyorduk değil mi? Ama bizi takip…

Borsa İstanbul için yükseliş hazırlıkları tamam

Sevgili dostlar haftalardır, aylardır beklediğimiz sonunda oldu. 8100 puanın aşılmasını ne kadar uzun zamandır bekliyorduk değil mi? Ama bizi takip edenler bu süreci gayet başarı tamamladı.

PD’de yazmaya başlar başlamaz bir strateji uygulamıştık. Stratejimiz neydi? Yaklaşık 4 ay önce endeks 8400 civarındayken portföylerdeki karda olanlar öncelik olmak üzere bir miktar nakde geçilmesinin doğru olacağını ve yeni alım için de 8100’ün aşılması gerektiğini söylemiştik. Ekim ayı başından bu yana endeks birçok kez denedi ama 8100’ü geçemedi. Bu süreçte nakitte para yüzde 10’un üzerinde getiri sağladı. Hisselerin fiyatları ise size diyeyim içler acısı. Siz bakmayın endeksin 8350 puan olduğuna. Birçoğu gördükleri zirvelerin çok gerisinde. Hatta şöyle bir örnek vereyim öyle hisseler var ki zirveden alanın zararını çıkarması için 4-5X yapması lazım. Böyle zirveden alım yapanlar için sıkıntılı bir süre daha devam edecek gibi.

Evet uyguladığımız strateji 8100’ün aşılmasıyla sona erdi. Şimdi yeni bir stratejiyi devreye alıyoruz. Hisse oranını yeniden fulllüyoruz. Çünkü endeksin yeni bir yükseliş trendine başladığını düşünüyorum. Hala tedirgin bir kesim var. Bu da normal. Bu kesim endeksin hala 8100’ün altına inebileceği endişesi taşıyor. Ne kadar bu seviyeden uzaklaşılırsa tedirgin yatırımcılar da o kadar rahatlayacak ve yeni alıma geçecek. Bu da endeksteki yukarı yönlü seyri destekleyecek. Hisse oranını artırma stratejisini biraz açayım yoksa bunu yanlış anlayıp başka varlıklarını satıp hisse alabilme potansiyeline sahip olanlar var çevremizde? Geçmişte söyledim, yeri gelmişken yine söyleyeyim. Borsada alım yapacağınız para, yarın ihtiyacınızın olmayacağı para olmalı. Çünkü planlarda olmayan bir gelişme olur, hooopp hisseler aşağıya gider sonra zararın kapanmasını bekleyecek vakte ihtiyacınız olur. O yüzden borsadaki para ödeyeceğiniz borcun ya da harcamaların finansman kaynağı olmamalı.

Gelelim bu haftaki beklentime. Endeksin ilk hedefi 8450 puan olacaktır. Burayı geçmekte pek zorlanacağını sanmıyorum. Ama arada gelecek kar satışları da normal. Benim için bu hafta en önemli seviye yukarıda 8560 puan seviyesi. Buranın aşılması yükselişi hızlandıracaktır. Biraz önce dedim ya tedirgin bir kesim var. İşte onlar 8560 puanın üzerinde cesaretlenecektir. Altta ise 8100 artık destek noktamız. Onun altına inmediğimiz sürece sıkıntı yok. Ben ekstra bir gelişme olmadığı sürece bunu beklemiyorum. Ama ABD-İran gerilimini yakından izlemekte fayda var. Olay derinleşirse bambaşka şeyler konuşuyor olabiliriz…

Bereketli, bol kazançlı bir hafta diliyorum.

Görüşmek üzere…

 

 

 

Yukarıda yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler