Sosyal Medya

Borsa

BIST’te 6 hisseye tedbir kondu!

Borsa İstanbul tarafından yapılan bildirimlere göre, 6 hisseye çeşitli tedbirler uygulanacak. Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde DGATE, INTEM ve SMART payları, bugünkü seans başından itibaren 28/03/2024 tarihli işlemlere kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

BIST’te 6 hisseye tedbir kondu!

DGATE ve SMART payları önceki işlem gününü taban fiyatından kapatırken, INTEM ise günü %6,33 düşüşle tamamladı.

Diğer yandan, KERVN, MEPET ve TGSAS payları 29/02/2024 tarihli işlemlerden itibaren 28/03/2024 tarihli işlemlere kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Emir paketi tedbiri; piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamaları içeriyor.

Bu süre zarfında KERVN, halihazırda uygulanan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirlerine tabi olmaya devam edecek. Öte yandan, MEPET dün %50’nin üzerinde bir artıştan sonra %5’i aşan bir geri çekilme yaşarken, TGSAS ise hafta başından bu yana 41 – 47 TL aralığındaki volatil hareketleriyle dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler