Sosyal Medya

Borsa

BIST 100’de 2 hisseye tedbir kondu

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında CLEBI ve SELVA paylarına ilişkin kredi işlemleri yapılamayacak.

BIST 100’de 2 hisseye tedbir kondu

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında CLEBI ve SELVA payları 03/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Borsa İstanbul’daki şirketlerin güncel haber özetleri ise şöyle:

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL): Sabancı Holding’in 2023 yılı 12 aylık konsolide net karı 15.427.320.000 TL olarak açıklandı.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (ZOREN): Zorlu Enerji’nin 2023 yılı 12 aylık konsolide net karı 10.921.330.000 TL oldu.

Girişim Elektrik (GESAN): Girişim Elektrik, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. (FROTO) ile Kocaeli Gölcük Fabrikası Kaynak Atölye Binası Çatısına lisanssız güneş enerjisi santrali yapılması hususunda anlaşmaya vardı.

Astor Enerji (ASTOR): Astor Enerji, İskenderun Enerji Üretim ile 675 MVA, 400/21kV transformatörü üretimi için 5,3 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladı.

VBT Yazılım A.Ş. (VBTYZ): VBT Yazılım A.Ş., Türkiye’de yerleşik bir havayolu firması ile “Capacity Backup Temini” konusunda anlaşma sağladı. Sözleşmenin toplam bedeli 271.260 dolar + KDV olarak açıklandı.

Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. (AHGAZ): Ahlatcı Doğal Gaz, Borsa İstanbul’da işlem gören paylarının geri alımını sonlandırdı.

Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BOBET): Boğaziçi Beton, 2023 yılı kârının Sermaye Piyasası mevzuatı ve Şirket Esas Sözleşmesi’ne uygun olarak 570.000.000 TL brüt kâr dağıtılmasını ortakların onayına sunacak.

Halkbank (HALKB): Halkbank, farklı tür ve vadelerde finansman bonosu ve/veya tahvil ihraç etme yetkisini Genel Müdürlük Makamı’na verdi.

Alves Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALVES): Alves Kablo, iki firma ile 88,6 milyon TL tutarında sipariş sözleşmesi imzaladı.

Özsu Balık Üretim A.Ş. (OZSUB): Özsu Balık Üretim, medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ÇED sürecinin başlatıldığı iddialarını yalanladı.

Panelsan Çatı Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PNLSN): Panelsan, iki müşterisi ile 26,5 milyon TL ve 770 bin dolar tutarında sipariş sözleşmesi imzaladı.

Rubenis Tekstil (RUBNS): Rubenis Tekstil, Mart ayında 113,7 milyon TL tutarında ürün satış sözleşmesi imzaladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler