Sosyal Medya

Borsa

Asya-Pasifik borsaları düşüşte!

Asya-Pasifik borsaları, Çarşamba günü elektrikli araç üreticilerinin performansına odaklanarak düşüş yaşadı. Tesla'nın ilk çeyrekteki araç teslimatlarının yıllık bazda yüzde 8,5 düşmesi ve bu durumun ABD'li elektrikli araç üreticisinin hisselerinin yüzde 5 değer kaybetmesiyle birlikte, piyasaların dikkati elektrikli araç sektöründeki gelişmelere yoğunlaştı.

Asya-Pasifik borsaları düşüşte!

Çinli EV üreticisi BYD’nin de ilk çeyrekte satışlarında yüzde 43’lük bir düşüş yaşadığı açıklanması, bu sektördeki endişeleri artırdı.

Hong Kong’un Hang Seng endeksi, önceki seansta yüzde 2’den fazla yükseldikten sonra yüzde 0,5 daha düşük açılırken, Nio ve Li Auto gibi diğer elektrikli araç üreticilerinin de değer kaybetmesiyle bölgedeki hisse senetleri genel olarak geriledi. Yatırımcılar ayrıca Çin’in hizmet sektörüne ilişkin verileri de yakından takip etti.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Çin’in CSI 300 endeksi yüzde 0,2 düşüşle açılırken, Tayvan erken saatlerde güçlü bir depremle sarsılarak Tayvan Ağırlıklı Endeksi’nin yüzde 0,8 oranında düşmesine neden oldu.

Geçen hafta açıklanan yüksek enflasyon rakamları ve Pazartesi günkü güçlü ekonomik verilerin, Hazine getirilerini yükseltmesi ve ABD Merkez Bankası’nın Haziran ayında faiz oranlarını düşürme ihtimalini azaltması da Wall Street’teki düşüşlerin Asya’daki hissiyatı olumsuz etkiledi.

Japonya’nın Nikkei 225 endeksi yüzde 1,07, geniş tabanlı Topix endeksi ise yüzde 0,49 değer kaybederken, Güney Kore’nin Kospi endeksi yüzde 1,41, küçük ölçekli Kosdaq endeksi ise yüzde 1,58 oranında düşüş yaşadı. Avustralya’da S&P/ASX 200 endeksi ise yüzde 1,09 oranında değer kaybıyla önceki seansın trendini sürdürdü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler