Sosyal Medya

Borsa

Aracı kurumlar anlattı:  Borsa niye düşüyor?

A1 Capital: Geçen haftadan bu yana yankıları süren borsa  kazançlarından vergi alınacağına yönelik düzenlemelerdeki belirsizlik nedeniyle haftanın ilk işlem gününde de satış baskısı etkili oldu.

Aracı kurumlar anlattı:  Borsa niye düşüyor?

Ünlü & Co:  Mevcut durumda trend desteğinin geçtiği 9950 puanın üzerinde kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz

 

İki haftayı aşkın süredir zayıf bir performans sergileyen Borsa İstanbul yeni haftaya da gerek ABD istihdam rakamlarının faiz indirimine dair beklentileri törpülemesi gerekse Avrupa Parlamentosu seçimlerinin risk iştahını daraltması ile kırılgan bir zeminde başladı. Bu kapsamda BIST-100 endeksinin açılışın ardından 50 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği 10.000 puana doğru geri çekildiğini gördük.

Günün büyük bölümünde bu noktanın üzerinde tutunmayı başaran endeks özellikle kapanışa doğru artan baskı ile 10.000 puanın altında kapanış yaptı. Mevcut durumda trend desteğinin geçtiği 9950 puanın üzerinde kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Aksi bir senaryoda ise endeksin teknik görünümü kısa vade için daha negatif  sinyaller vermeye başlayabilir.

A1 Capital:  Vergi kaygısıyla düzeltme hareketi

Geçen haftadan bu yana yankıları süren borsa  kazançlarından vergi alınacağına yönelik düzenlemelerdeki belirsizlik nedeniyle haftanın ilk işlem gününde de satış baskısı etkili oldu.

Etkili olan satışlar sonrasında dün 9986 seviyesine kadar geri çekilen BIST100 endeksinde günü %1.39 oranında değer kaybı ile 9997.91 seviyesinden tamamladı.

Aracı kurumlar üzerinde baskı sürmeye devam ederken; teknik göstergelere baktığımızda göstergelerde güç kayıplarının sürdüğünü ve dünkü kapanışın kısa vadeli desteğinin altında gerçekleşmiş olması geri çekilmenin devam edeceğine işaret ediyor.

Kısa vadeli direnç konumuna geçmiş olan 10036 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonlar sürdürülebilir. Ancak gün sonu kapanışın bu seviyenin altında gerçekleşmeye devam etmesi 9850 destek seviyesine kadar geri çekilme hareketini hızlandırabilir.

Olası tepki alımlarının yaşanması halinde ise 10200 ve 10330 seviyelerini direnç noktaları olarak takip edebiliriz.

 

Yapı Kredi Yatırım: Aşağı hareket 10,000 desteğini test ediyor…

Endekste 21  Mayıs tarihinde başlayan aşağı hareket etkisini sürdürüyor. Bu  kapsamda seans içi zayıf tepki alımlarının direnç noktalarında yeniden satış baskısı yaratmaya devam ettiği piyasada, son dönemde oluşan geri çekilme hareketinin 10,000 seviyesinde  bulunan destek noktasını test ettiğini gözlemliyoruz. Haftanın  ilk işlem gününü-%1.39 oranında değer kaybıyla tamamlayan  piyasada, 10,000 seviyesini gün içerisinde önemli destek  noktası olarak izlemeyi sürdürüyoruz. Seans içi geri  çekilmelerin  10,000  desteğini  koruma   çabasında  hareketleneceği piyasada, bu seviye üzerinde tutunması  durumunda 10,350 direncini hedefleyecek ara bir yükseliş  denemesi gündeme getirebileceğini düşünüyoruz. 10,000  altındaki olası hareketlerde ise 9,500 seviyesini uzun vadeli  ana trend desteği olarak izliyoruz. 10,350 seviyesi ise yukarı  ataklarda direnç konumunu sürdürüyor. Endeksin düzeltme  hareketinin ardından yeniden kısa vadeli bir yükseliş  potansiyeli oluşturabilmesi için 10,350 direncinin aşılması  gerekiyor.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler