Sosyal Medya

Borsa

Alibaba borsasındaki ilk çıkışında kaybettirdi

Alibaba destekli Robosense Technology'nin hisseleri, bu yıl Hong Kong borsasındaki ilk halka arzında %2'lik bir düşüş yaşadı.

Alibaba borsasındaki ilk çıkışında kaybettirdi

Alibaba destekli Robosense Technology’nin hisseleri, bu yıl Hong Kong borsasındaki ilk halka arzında %2’lik bir düşüş yaşadı.

 

 

Çin merkezli Robosense, sürücüsüz otomobiller için lazer görüntüleme, algılama ve menzil belirleme (LiDAR) sensörleri geliştiren bir teknoloji şirketi olarak biliniyor. Ocak ayında her biri 43 Hong Kong dolarından (HK$) 22.9 milyon hisse arz eden şirket, halka arzında toplamda 985.12 milyon HK$ (126.14 milyon $) elde etti.

 

Halka arzda, başlangıçta uluslararası teklife ayrılan 20.61 milyon hisseye karşı 1.28 kat talep geldi. Ancak, halka arzın diğer bölümünde, yalnızca 0.58 kat talep gelmesi nedeniyle 952,000 hisse uluslararası teklife yeniden tahsis edildi. Bu durumda, uluslararası teklife fazla tahsis edilen 2.86 milyon hisse ile toplamda 24.4 milyon hisse halka arz edildi.

 

Halka arzın önemli yatırımcısı, Nanshan bölge hükümetine ait devlet kuruluşu Nanshan Strategic Emerging Industries Investment oldu. Önceden, teknoloji devi Alibaba’nın lojistik kolu Cainiao, Robosense’in halka arz öncesi en büyük hissedarı olarak %10.46’lık bir hisse oranına sahipti.

 

Robosense, halka arzdan elde edilen net gelirin yaklaşık %45’ini araştırma ve geliştirmeye ve ekibin genişletilmesine yönlendireceğini açıkladı. Geri kalan %40, satış ve pazarlama çabalarını artırmak için kullanılırken, %15’lik kısım genel işletme sermayesi ve olası stratejik ortaklıklar veya ittifaklar için ayrılacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler