Sosyal Medya

Genel

TikTok’un CEO’sundan “ajanlık” açıklaması

Son günlerde birçok ülke tarafından yasaklanan sosyal medya uygulaması TikTok’un CEO’su Shou Zi Chew, Perşembe günü “ajanlık” iddiaları ile ilgili…

TikTok’un CEO’sundan “ajanlık” açıklaması

Son günlerde birçok ülke tarafından yasaklanan sosyal medya uygulaması TikTok’un CEO’su Shou Zi Chew, Perşembe günü “ajanlık” iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunacak.

Başta ABD olmak üzere çeşitli Batı ülkelerindeki kamu görevlilerinin cep telefonuna indirmeleri yasaklanan sosyal medya uygulaması TikTok’un CEO’su Shou Zi Chew, önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacak.

Çinli CEO Perşembe günü Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi’ne yazılı ifade verecek.

Chew’in “TikTok’un bir ajan uygulaması” olduğu yönündeki iddialar ile ilgili konuşacağı düşünülüyor. Reuters’ın haberine göre Chew, 150 milyondan fazla Amerikalı kullanıcısı olan sosyal medya uygulamasının, ABD kullanıcı verilerini hiçbir şekilde Çin hükümeti ile paylaşmadıklarını söyleyecek.

Öte yandan Perşembe günkü ifade öncesi başka bir kaynağa konuşan Chew, “Şunu net bir şekilde ifade edelim. ByteDance (TikTok) Çin’in veya başka bir ülkenin temsilcisi veya ajanı değildir” dedi.

ABD’de de Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı dahil birçok devlet kurumu, Kongre’de Aralık 2022’de yapılan oylamayı beklemeden TikTok’u yasaklamıştı. O yasaklamayı şu ülkeler ve kurumlar izledi:

Avrupa Birliği (AB) yürütme organı AB Komisyonu, 23 Şubat’ta güvenlik endişeleri nedeniyle çalışanlarına TikTok yasağı getirmişti.

AB kurumlarından Avrupa Parlamentosu (AP) da AB Komisyonu ve Konseyinin ardından çalışanlarına güvenlik endişeleri gerekçesiyle Çinli sosyal medya platformu TikTok’u yasaklamıştı.

Danimarka Savunma Bakanlığı, siber güvenlik tedbirleri kapsamında çalışanlarına resmi hizmette kullanılan cihazlarda Çinli sosyal medya platformu TikTok’u kullanmasına yasak getirmişti.

Belçika Federal Hükümeti, 10 Mart’ta devlet memurlarının kullandığı bilgisayarlar ve mobil cihazlarda, Çinli sosyal medya platformu TikTok’u yasaklamıştı.

İngiltere ise 16 Mart’ta TikTok’un kamuya ait telefon ve diğer elektronik cihazlarda kullanımının derhal yasaklanacağını duyurmuştu.

Öte yandan Biden, TikTok’un satılmaması halinde uygulamanın Amerika’dan tamamen silineceği yönünde Çinli CEO’lara uyarılarda bulunmuştu.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler