Sosyal Medya

Borsa

TEB Yatırım, TOFAŞ için ‘TUT’ tavsiyesinde bulundu…

TOASO için tavsiyemizi Al’dan TUT’a indirirken, hedef fiyatımızı TRY314,94’e düşürüyoruz (önceki: TRY358,50). TOASO’nun 2024’teki yurt içi oto pazarındaki yavaşlamadan en fazla etkilenecek şirketler arasında olduğuna inanıyoruz...

TEB Yatırım, TOFAŞ için ‘TUT’ tavsiyesinde bulundu…

TOASO için tavsiyemizi Al’dan TUT’a indirirken, hedef fiyatımızı TRY314,94’e düşürüyoruz (önceki: TRY358,50). TOASO’nun 2024’teki yurt içi oto pazarındaki yavaşlamadan en fazla etkilenecek şirketler arasında olduğuna inanıyoruz. Stellantis Otomotiv satın alımıyla, şirketin yurt içindeki pazar payı artacak. Ancak 2023’te pazara giriş yapan elektrikli araçlar ve Çin markalarının artan etkisi, birleşmiş Stellantis operasyonların son iki aydaki pazar payının, üç yıllık ortalamaların altına inmesine sebep oldu.

Önümüzdeki dönemde Stellantis satın alması ve artan yatırım harcamaları şirketin borçluluğunu artıracak. Diğer yandan, şirketin yatırım getirileri ancak 2025 yılında Bursa fabrikası tam kapasiteye ulaşınca yükselebilecek. Piyasanın şirketin güçlü ve verimli üretim kapasitesine ancak 2025’ten sonra değer atfedeceğini düşünüyoruz. Bu sebeple, 2024 F/K’sı 7,9x olan ve en yakın rakibi FROTO’ya göre %75 primli işlem gören TOASO için tavsiyemizi TUT’a indiriyoruz.

Yeni yatırım süreci başladı, ancak detaylar hala belirsiz

TOASO, bu yılın başlarında Stellantis’in orta boy ticari aracı olan yeni K0 projesini duyurdu. Yeni aracın, Mayıs 2023’te üretimine son verilen Fiat’ın sevilen modeli Doblo’nun boşluğunu doldurması bekleniyor. Yeni modelin Doblo’ya göre daha iyi hacimlere ulaşmasını ve daha yüksek nominal FAVÖK yaratmasını bekliyoruz. Modelin, TOASO’yu 2025 yılından itibaren yeniden önde gelen bir ticari araç üreticisi haline getirmesi bekleniyor. O zamana kadar TOASO, ticarilerden daha düşük FAVÖK katkısı üreten, daha az popüler bir binek otomobil portföyüne sahip olacak.

Stellantis Otomotiv ile Türkiye’nin payı artacak

TOASO’nun Stellantis Otomotiv’i (Türkiye’deki Peugeot, Citroen, Opel ve DS markaları distribütörü) satın almasıyla ilgili uzun zamandır beklenen anlaşma 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacak. 2024’te düşen FAVÖK marjı varsayımlarımız altında bile bu birleşmenin TOASO için değer katan bir gelişme olduğuna inanıyoruz. TOASO, yıllık 300 binin üzerinde satışla, 2024’te bir önceki yıla göre %25 daralmasını beklediğimiz Türkiye hafif araç pazarına liderlik edecek.

FROTO’ya göre primli işlem görüyor

TOASO Bloomberg beklentilerine göre 6,1x 2024 F/K’sı ile işlem görüyor. Bizim tahminimiz olan 7,9x ise şirketin son yedi yıllık ortalama çarpanına paralel seviyededir. TOASO’nun borçluluğunun artacağını düşündüğümüzde, Bloomberg tahminlerinin bizim beklentilerimize yakınsayacağını tahmin ediyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

TEB Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler