Sosyal Medya

Borsa

TEB Yatırım, FROTO’yu ‘AL’ önerisiyle araştırma kapsamına aldı

FROTO’yu TRY1.213.44 hedef fiyat ve AL önerisiyle araştırma kapsamına alıyoruz. FROTO, Ford Motor Co (Ford) ağı içindeki yapısal avantajları ve Ford'un ticari araçlarının elektrifikasyonunda kaydettiği ilerlemeler nedeniyle tercih ettiğimiz otomotiv sektörü şirketidir...

TEB Yatırım, FROTO’yu ‘AL’ önerisiyle araştırma kapsamına aldı

FROTO’yu TRY1.213.44 hedef fiyat ve AL önerisiyle araştırma kapsamına alıyoruz. FROTO, Ford Motor Co (Ford) ağı içindeki yapısal avantajları ve Ford’un ticari araçlarının elektrifikasyonunda kaydettiği ilerlemeler nedeniyle tercih ettiğimiz otomotiv sektörü şirketidir. FROTO, sahip olduğu düşük maliyetli üretim platformuna, Custom ve Courier lansmanlarıyla daha yüksek hacimlere ulaşacak olmasına ve Ford F-Max kamyonu aracılığıyla Avrupa’da artan pazar payına rağmen, 2023/24 konsensüs kar beklentileri haksız yere düşük görünüyor.

2024 yılında net kar beklentimiz, tahminlerin %56,5 üzerindedir. Tahminlerimize göre hisse senedi emsallerine ve geçmiş 7 yıllık ortalamaya göre ucuz bir F/K seviyesi olan 4,5x’ten işlem görüyor. Yukarı yönlü kar revizyonlarının hisse fiyatını destekleyeceğini düşünüyoruz.

Yeni modeller ciro büyümesini hızlandırabilir

FROTO, yakın zamanda Yeniköy ve Craiova (Romanya) tesislerinde yaptığı yatırımlarla toplam üretim kapasitesini yıllık 661 binden 743 bin adede çıkardı. Diğer yandan, orta boy ticari araç Custom ve küçük boy ticari araç Courier’in yeni versiyonlarını piyasaya sürdü. 2025 yılına kadar Ford ve VW için 1 tonluk ticari araçlarda toplam 405 bin adet/yıl kapasiteye ulaşmak için Yeniköy fabrikasında 160 bin ek kapasite yatırımı devam ediyor. Bu arada, F-Max kamyonun Avrupa’daki başarısı daha fazla kapasiteye yol açabilir. Tüm bu yatırımlarla birlikte, net karın 2024/25/26 yılları için dolar bazında sırasıyla %17/%12/%5 oranında büyüyeceğini tahmin ediyoruz.

Elektrikli dönüşümü için neredeyse hazır

FROTO, Ford Transit’in elektrikle şarj edilebilen versiyonlarını 2022’de satmaya başladı, ancak dünya çapında ticari araçlarının elektrifikasyonun nispeten yavaş ilerlemesi nedeniyle hacimler ihmal edilebilir düzeydeydi. Ayrıca Craiova fabrikasında yatırımlar devam ediyor ve hem Courier hem de Puma’nın EV versiyonları 2024 yılına kadar piyasaya sürülecek. Şirketin ayrıca yoğun şekilde test edilen ve 2025 yılına kadar satılması beklenen bir E-Truck elektrikli kamyon prototipi de var. Yönetime göre FROTO araçları 2025 yılına kadar şarj edilebilir seçeneklere sahip olacak.

Kar tahminlerinde artışla hisse fiyatını destekleyebilir

FROTO konsensüs beklentilerine göre 6,9x, bizim tahminimize göre ise, son yedi yılın ortalamasının %56 altında, 4,5x 2024 F/K’sı ile işlem görüyor. Son çeyrekte teslimlerin hızlanmasıyla, tahminlerin güncelleneceğini ve bunun da hisse fiyatına olumlu yansıyabileceğini düşünüyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

TEB Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler