Sosyal Medya

Borsa

Tavuk Dünyası, halka arz için SPK’ya başvurdu

Türkiye yeme-içme sektörünün önde gelen markalarından Tavuk Dünyası Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Tavuk Dünyası” ya da “Şirket”), Şirket paylarının ek satış hariç yaklaşık %20,7’sinin halka arzı için taslak izahnameyi Sermaye Piyasası Kurulu’nun (“SPK”) onayına sundu...

Tavuk Dünyası, halka arz için SPK’ya başvurdu

Türkiye yeme-içme sektörünün önde gelen markalarından Tavuk Dünyası Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Tavuk Dünyası” ya da “Şirket”), Şirket paylarının ek satış hariç yaklaşık %20,7’sinin halka arzı için taslak izahnameyi Sermaye Piyasası Kurulu’nun (“SPK”) onayına sundu.  SPK’nın onayına sunulan taslak izahname, aracı kurum olarak yetkilendirilen Yapı Kredi Yatırım’ın internet sitesi www.ykyatirim.com.tr’de ve Tavuk Dünyası’nın internet sitesi www.tavukdunyasi.com’da yayımlandı.

Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu halka arz ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Tavuk Dünyası olarak büyüme yolculuğumuza çok daha güçlü bir şekilde, yatırımcılarımızla birlikte devam etmek istiyoruz. Bunun için ilk adımı atarak halka arz amacıyla izahname başvurumuzu gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Tavuk Dünyası paylarının yüzde 79,7’sini, 2015 yılında Tavuk Dünyası’na yatırım yaparak hissedar olan Global Restaurant Investments S.A.R.L. elinde bulunduruyor.

Tavuk Dünyası markasının, restorancılık sektöründe franchise yatırımcılarından her zaman yoğun ilgi gördüğünü belirten Mumcu; aynı yoğun ilgiyi halka arz sürecinde yatırımcılardan da görmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tavuk Dünyası, 30 Eylül 2022 itibarıyla Türkiye’nin 52 şehrinde ve KKTC’de olmak üzere, toplamda 275 restoranı ile hizmet vermekte olup, 2022 yılının ilk 9 ayında kendi restoranları ve bayi restoranları ile toplam 1,5 milyar TL’yi aşan sistem satışı yaratarak, bir önceki yılın aynı dönemi kaydedilen toplam sistem satışlarının yaklaşık 3 katına ulaşmıştır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler