Sosyal Medya

Borsa

Sun Tekstil 2023’ün Üçüncü Çeyreği İtibarıyla Cirosunu Geçen Yıla Göre Yüzde 43 Artırdı

Türkiye’nin tekstil şirketlerinden biri olan Sun Tekstil, 2023 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı...

Sun Tekstil 2023’ün Üçüncü Çeyreği İtibarıyla Cirosunu Geçen Yıla Göre Yüzde 43 Artırdı

Türkiye’nin tekstil şirketlerinden biri olan Sun Tekstil, 2023 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla Sun Tekstil ve Ekoten konsolide cirosunu 4.2 Milyar TL’ye çıkardı.

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, “2022’nin üçüncü çeyreğinde 115 Milyon TL olan üç aylık dönem karını, 2023’ün aynı döneminde 259 Milyon TL olarak gerçekleştirerek %124 büyüme sağladık” dedi.

2023 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla konsolide faaliyet karlılıklarını (FAVÖK) 605 Milyon TL’ye çıkardıklarının da altını çizen Ünlütürk, 2022 yılının aynı dönemine göre %39 oranında bir artışa imza attıklarını belirtti.

Ayrıca Ünlütürk, Sun Tekstil’in bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil’in özellikle katma değeri çok yüksek olan yeni ürün satışlarının konsolide ciro içindeki payının 2022 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla %47 iken 2023 yılının aynı döneminde %58’e yükseldiğinin de altını çizdi.

Sun Tekstil’in gelecek yıllara ilişkin hedefleri hakkında bilgiler veren Ünlütürk, “2024 yılında tamamlayacağımız yatırımlarla ve kapasite artışları ile birlikte satış hedeflerimizi güncelleyebiliriz. Öte yandan aylık 2.5 milyon adet ürün ihraç ediyoruz. Sürdürülebilirlik anlayışıyla desteklenen dijitalleşme adımlarımızla tasarım süreçlerimizin bir kısmını dijital ortamda yürütmenin yanı sıra, biri İzmir’de, 2’si İspanya’da ve 2’si İngiltere’de olmak üzere müşterilerimize yakın pazarlarda bulunan toplam 5 tasarım ofisi ile ihracatımızı daha da artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İspanya Barselona’da Şubat ayında açtığımız tasarım ofisi ile şirketimizin dış pazardaki bilinirliğini ve müşteriyi anlama, talep ve ihtiyaçlarına hızlı çözüm üretme yeteneğimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Avrupa’ya ihracatımızı daha da güçlendirerek, dünyaya modayı, modaya geleceği sunmaya devam etmeyi hedefliyoruz. Yatırımlarımız hem Sun Tekstil, hem de bağlı ortaklığımız Ekoten Tekstil’de kapasite artışı sağlayacak olup, net ihracatçı olan şirketimiz, üretim artışı ile birlikte de ihracatını da artıracak. Yeni pazarlar yeni müşteriler büyümenin faktörlerindendir, bu nedenle sürdürülebilir yeni müşteri ilişkileri şirketin hedefleri arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler