Sosyal Medya

Borsa

MİA Teknoloji, 3. çeyrekte net karını yüzde 105 artırdı

MİA Teknoloji 2023’ün ilk dokuz ayında toplam net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 105 artırarak 390 milyon TL’ye çıkardı...

MİA Teknoloji, 3. çeyrekte net karını yüzde 105 artırdı

Kurulduğu yıldan bu yana bilişim sektöründe, sektörün pratik saha gereksinimlerine yönelik yazılım ürünleri geliştirmekte olup, pek çok alanda kamu ve özel kuruluşlara hizmet veren MİA Teknoloji 2023’ün ilk dokuz ayında toplam net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 105 artırarak 390 milyon TL’ye çıkardı.

Yazılım alanında faaliyet göstermek amacıyla 2006 yılında üç bilgisayar mühendisi tarafından kurulan, yenilikçi ve sürdürülebilir teknoloji odaklı yaklaşımları ile kimliklendirme, güvenlik, sağlık, bilişim, ulaşım, enerji, siber ve bilgi güvenliği ve metaverse alanlarında faaliyet gösteren MİA Teknoloji, 2023 yılının ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket dokuz aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine kıyasla brüt karını yüzde 130 artırarak 459 milyon TL’ye, cirosunu yüzde 120’lik bir artışla 784 milyon TL’ye ve net karlılığını yüzde 105’lik bir atışla 390 milyon TL’ye yükseltmeyi başardı.

Bilgi ve iletişim sektörü 2026 yılında 5,6 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak

Bilişim sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Beltekin, “Yazılım sektörü kendi başına kritik bir büyüklükte olsa da asıl etkisini kendisinden etkilenen diğer dijital ürün ve hizmetlerde gösteriyor. Yazılım sektörünün etkilediği oyun, dijital dönüşüm, Gig Ekonomi gibi diğer sektörlerin büyüklüğü yazılım sektörünün neredeyse 4 katı büyüklüğünde diyebiliriz. Aynı zamanda sektörün ortalama büyüme hızı ise yazılım sektöründen yaklaşık 3 kat daha yüksek. Bu da günümüzde dijital sektörleri 2,5 trilyon dolara yakın bir büyüklükte dinamik bir sektör haline getiriyor. Bilgi ve iletişim sektörü pazarının 2026 yılında yıllık yüzde 6,1 oranında büyüyerek 5,6 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması bekliyoruz.  MİA Teknoloji olarak bizde pazardaki bu büyüklüğü görüyor, daha gelişmiş bir teknoloji altyapısı ile pazardaki mevcut yapımızı güçlendirecek yatırımlara imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

Sektörümüzde öne çıkan şirketler arasındayız

Şirketin ilk dokuz ayda hayata geçirdiği projelere de değinen Beltekin, yurt içi ve yurt dışındaki projeleriyle sektörde öne çıkan şirketler arasında yer aldıklarının altını çizerek; “Bağlı ortaklıklarımızdan Tripy ile yeni nesil ulaşım devriminde yerimizi aldık. Hayata geçirdiğimiz projeyle çeşitli elektrikli araç türlerini içerisinde barındıran “Mobility as a Service” konsepti ve konumsal çözümler sunan “Mobility as an Amenity” hizmetlerini müşterilerimize sunduk. İnsanları modern ve teknolojik bisikletlerle buluşturarak kentsel hareketliliğin sorunlarını çözmek amacıyla girdiğimiz paylaşımlı elektrikli bisiklet pazarına girdiğimiz andan itibaren tüm yaş gruplarının ilgisini çekmeyi başardık ve filomuzu 4 katına çıkarttık. Türkiye’de var olan güçlü iş birliklerimizi tüm dünya ülkelerine taşıma hedefimiz doğrultusunda Fas, Cezayir, Tunus ve diğer Afrika ülkelerinde ortak çalışmalar yapmak ve bölge yerel üniversiteleriyle AR-GE projelerine başlamak üzere; Fas Krallığı’nda “MIA TURTEK AFRIK” ticari unvan ile MİA Teknoloji AŞ’ye ait bir şube kuruluşu gerçekleştirdik. Aynı zamanda küresel düzeyde hızla ilerleyen bir şirket olarak biz de ülkemizin sürdürülebilir enerji alanında belirlediği hedeflerde katkımızın ve payımızın olması gerekliliğini hissettik ve yenilenebilir enerji sektöründe bizi güçlü bir marka haline getirecek Enerjey Enerji A.Ş. şirketimizi kurduk. Geleceğin yenilenebilir enerji teknolojileri alanında AR-GE geliştirmek üzere kurulan şirketimiz, fotovoltaik solar projeler ve batarya enerji depolama sistemleri başta olmak üzere yenilenebilir enerji sektöründe yapay zeka ile yazılım çözümleri sunmayı ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim santralleri yatırımları yapmayı amaçlıyor.

İştirakimiz Enerjey Enerji ile hızla büyüyen yenilenebilir enerji alanında emin adımlarla ilerliyoruz. Ar-Ge ve inovasyon gücümüz, sürdürülebilirlik bakış açımızla sektörde öncü bir oyuncu haline gelmeyi hedefliyoruz. Avrupa’da cazip bir pazar haline gelen Romanya’da faaliyete geçmek için hızlı adımlarla ve heyecanla çalışmalarımıza başlıyor olacağız. Portföyümüze yeni pazarlar ekleyerek sektördeki varlığımızı daha da güçlendirmiş olacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler