Sosyal Medya

Borsa

Martı Hotels & Marinas’ın tüm tesisleri “Sürdürülebilir Turizm Sertifikası” aldı

Türkiye turizminin köklü markası Martı Hotels & Marinas’ın 4 tesisi daha sürdürülebilir turizm çalışmaları ile Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nden (GSTC) sertifika aldı...

Martı Hotels & Marinas’ın tüm tesisleri “Sürdürülebilir Turizm Sertifikası” aldı

Türkiye turizminin köklü markası Martı Hotels & Marinas’ın 4 tesisi daha sürdürülebilir turizm çalışmaları ile Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nden (GSTC) sertifika aldı. Yılın ortasında Martı Myra ile ilk sertifikasını alan Martı Hotels & Marinas, bu kez Martı Resort, Martı La Perla, Martı Hemithea ve Güllü Konakları ile “Sürdürülebilir Turizm Sertifikası” almaya hak kazandı. Sürdürülebilirliği bir kültür haline getirmeyi kendine misyon edinen Martı Hotels & Marinas, tüm konaklama tesislerinde bu önemli sertifikayı alan sektörünün öncü ve örnek markalarından bir tanesi oldu.

Turizmde yarım asrı aşan deneyimi ile hizmet veren Martı Hotels & Marinas, sürdürülebilir turizmde sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından önerilen Küresel Sürdürülebilirlik Sertifikası’nı yıl içinde Martı Myra ile alan grup, bu kez 4 tesisi ile daha bu sertifikayı aldı. Martı Resort, Martı La Perla, Martı Hemithea ve Güllü Konakları’nda yıl içinde denetimler yapan Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC), tüm kriterleri yerine getiren 4 tesise de “Sürdürülebilir Turizm Sertifikası” verdi. Martı Hotels & Marinas, böylece tüm konaklama tesislerinde bu önemli sertifikayı alma başarısı gösteren Türkiye’deki örnek gruplarından bir tanesi oldu. Tüm hizmetlerinde misafir memnuniyeti ve kaliteyi ön planda tutan Martı Hotels & Marinas, bu yıl yayımladığı Martı Myra Sürdürülebilirlik Raporu ile de bu alandaki kararlığını ortaya koymuştu.

“Sürdürülebilir turizm konseptimiz ile ülkemizin öncü markasıyız”

Martı Hotels & Marinas Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, tüm konaklama tesislerinde küresel sürdürülebilirlik sertifikası almaktan çok mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Martı Ailesi olarak, sürdürülebilirliği bir kültür haline getirmeyi kendine misyon edinmiş bir grubuz. Gelecek nesillere karşı olan sorumluluğumuzun bilinciyle tüm faaliyetlerimizi; toplumsal cinsiyet eşitliği, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, eşitsizliklerin azaltılması, erişilebilir temiz enerji, iklim eylemi ve temiz su başta olmak üzere Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu olarak gerçekleştiriyoruz. Faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel etkileri en aza indirmek için de atıkları doğru şekilde ayrıştırmak, enerjiyi verimli kullanmak, su, elektrik ve doğalgaz tüketimini azaltmak, tüm alanlarda sera gazı emisyonlarımızı ölçmek ve azaltmaya yönelik hedefler belirleyerek, yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Ayrıca çalışanlarımıza verdiğimiz eğitimlerle de doğal hayatın sürekliliğini, biyoçeşitliliği ve ekosistemin korunmasına katkıda bulunarak, turizm sektöründe uzun vadeli değer yaratıyoruz.

Tesislerinde çevreci ve sürdürülebilirlik odaklı turizm vizyonu ile hareket eden bir grup olarak, çalışmalarımızı sürdürülebilirlik odaklı bir anlayış ile yeşil çevre ve mavi deniz konsepti yaklaşımıyla kurguluyoruz. Sürdürülebilir turizm konseptimiz çerçevesinde bir yandan doğa dostu çözümlerle ihtiyacımız olan enerjiyi güneşten alırken; diğer yandan da kaynaklarımızı verimli kullanarak tarihe, doğaya, denize ve daha genel anlamda gezegenimize sahip çıkıyoruz.

Bu anlayış temelinde, yıl içinde sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızın bir çıktısı olan Martı Hotels & Marinas Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayımladık. Bu raporla, bu alandaki faaliyetlerimizi düzenli olarak gözden geçirerek, performansımızı da uluslararası standartlarda şeffaf ve hesap verilebilirlik prensipleri ışığında paydaşlarımızla paylaşıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler