Sosyal Medya

Borsa

Mackolik’in halka arzına 30 katın üzerinde talep geldi!

Türkiye’nin dijital spor markası Mackolik'in, İnfo Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla “Talep Toplama” yöntemiyle gerçekleştirdiği halka arzı yatırımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı...

Mackolik’in halka arzına 30 katın üzerinde talep geldi!

Türkiye’nin dijital spor markası Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş.’nin İnfo Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla “Talep Toplama” yöntemiyle gerçekleştirdiği halka arzı yatırımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Halka arzda bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi uygulandı. 678.726 yatırımcıya dağıtılan taleplerin toplamı, halka arz edilen payların 31,5 katına ulaştı. Bireyselde ise eşit dağıtım yöntemi uygulanmakla birlikte yoğun katılımla 18 kat talep toplandı.

Türkiye’de 9,9 milyon, Match en Direct’le Fransa’da 4,8 milyon aylık kullanıcıya ulaşan, ülkemizin en büyük dijital spor markası Mackolik’in halka arzına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Şirketin 25.000.000 TL’lik sermayesinde 8.500.000 adet nominal değerli, yüzde 34’lük bölümü oluşturan payların halka arzı, İnfo Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla “Talep Toplama” yöntemiyle ihraç edildi. Halka arz fiyatı 38,00 TL olarak belirlenirken, halka arz büyüklüğü 323 milyon TL olarak gerçekleşti. Halka arzda bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi uygulandı.

Mackolik, global vizyonuyla faaliyetlerine devam edecek

Türkiye’den çıkan bir dijital marka olarak Borsa İstanbul’da yatırımcılarla buluştukları için çok mutlu olduklarını belirten Mackolik Genel Müdürü Emre Uğurlu, “Mackolik’i dünyanın en önemli dijital spor markalarından biri haline getirme global vizyonuyla faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu yolda bize eşlik edecek tüm yeni ortaklarımıza ‘Hoş geldiniz’ demek istiyorum. Sürekli kar eden bir firma olarak, her sene dağıtılabilir karın en az yüzde 50’sini dağıtacağız ve yüz binlerce yeni ortağımızı da mutlu etmek için çok çalışacağız” dedi.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Tarkan Akgül, “2023 yılında hız kesmeden devam ettiğimiz aracılık hizmetlerimizde İnfo Yatırım olarak 2023 yılı için ilk halka arzımız olan Türkiye’nin en büyük dijital spor markası Mackolik’in halka arz sürecinde yoğun bir yatırımcı ilgisi ile karşılaştık. Konsorsiyum lideri olduğumuz halka arzda bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi uygulandı. 678.726 yatırımcıya dağıtılan taleplerin toplamı, halka arz edilen payların 31,5 katına ulaştı. Bireyselde ise eşit dağıtım yöntemi uygulanmakla birlikte yoğun katılımla 18 kat talep toplandı.” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler