Sosyal Medya

Borsa

Kemal Akkaya’nın Sanko Menkul Değerler’i satın alımı SPK tarafından onaylandı

Sermaye piyasalarının yakından tanıdığı başarılı iş insanı Kemal Akkaya, Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'yi satın aldı...

Kemal Akkaya’nın Sanko Menkul Değerler’i satın alımı SPK tarafından onaylandı

Sermaye piyasalarının yakından tanıdığı başarılı iş insanı Kemal Akkaya, Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’yi satın aldı. Bu işlem sonunda Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin sahibi olan Akkaya, halen, Bulls GSYO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (Bulls GSYO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya, Sanko Holding’in finansal piyasalarda faaliyet gösteren ve sektörün önde gelen firmalarından Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’yi satın aldı.

Girişim sermayesi ve Sermaye Piyasalarının önde gelen isimlerinden Bulls GSYO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya, bu satın almayla Sanko Holding A.Ş’de bulunan hisselerin sahibi oldu.

Kemal Akkaya’nın lider sermayedarı olduğu Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın ortakları arasında ülke ekonomisine değer katma misyonuyla çeşitli sektörlerde faaliyetlerini sürdüren Lydia Yatırım Holding de yer alıyor. Bulls GSYO sektöre hızlı giriş yaparak girişim şirketlerine 15 Milyon dolarlık yatırım yaptı. Bulls GSYO’nun yatırım yaptığı şirketler içinde Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri,  Repg,  Sporttz, One life Ventures GSYF, Gami teknoloji, Secondary GSYF, Arf GSYF, Finar, Mediazz ile  2023 yılında halka arz edilen Oncosem ve DMR Unlu Mamüller  bulunuyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayı alınan işlemle el değiştiren Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 45 milyon TL’lik sermayeye sahip.

2001 yılında kurulan Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Geniş Yetkili Aracı Kurum olarak işlem aracılığı, portföy aracılığı, yatırım danışmanlığı, bireysel portföy yöneticiliği, halka arz aracılığı ve sınırlı saklama hizmetlerini veriyor.

Söz konusu işlemlerle ilgili tüm yetki belgelerine sahip olan Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin yönetim merkezi İstanbul’da bulunuyor.

Hedef sektörün liderlerinden biri olmak

Müşterilerine sermaye piyasasında yaygın ve kaliteli hizmetler sunma hedefiyle faaliyet gösteren Sanko Menkul Değerler A.Ş., Kemal Akkaya yönetiminde, hizmet kalitesi ve ürün çeşitliliğini geliştirerek sektördeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

İşlemin gerçekleşmesi sonrası açıklama yapan Kemal Akkaya, “sermaye piyasası ve girişim sermayesi alanlarındaki deneyimlerimizi birleştirerek, sektörün liderlerinden biri olacaklarını” söyledi. Akkaya, “amacımız, müşterilerinin finansal getiri ve hizmet kalitesi beklentilerini karşılamada liderliği üstlenmek ve sermaye piyasalarının seçkin, güvenilir kuruluşları arasında kalıcı olmak” dedi.

Sermaye piyasaları ürün yelpazesi içerisindeki tüm faaliyetlerini müşteri, çalışan ve düzenleyici kurumlar ortak paydasını gözeterek etkin ve şeffaf şekilde sunacaklarını kaydeden Akkaya, “Müşterilerimize daha kaliteli hizmet sunmak, verimlilik artışı sağlamak, maliyetleri azaltmak, memnuniyeti yükseltmek ve uluslararası düzeyde kabul görmüş bir kalite güvence seviyesine ulaşmak temel amacımızdır” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler