Sosyal Medya

Borsa

Global Ports Holding, Avrupa kruvaziyer turizminin kalbine giriyor

Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), Seatrade Europe Fuarı’nda Kuzey Denizi’nin en önemli limanlarından biri olan Bremerhaven’ı portföyüne eklediğini açıkladı...

Global Ports Holding, Avrupa kruvaziyer turizminin kalbine giriyor

Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), Seatrade Europe Fuarı’nda Kuzey Denizi’nin en önemli limanlarından biri olan Bremerhaven’ı portföyüne eklediğini açıkladı. Global Ports Holding, Bremenports ile imzaladığı anlaşma kapsamında Bremenhaven Kruvaziyer Limanı’nı 5 yıl uzatma opsiyonuyla birlikte 10 yıl süreyle işletecek. Şirket, mevcut operatörle olan anlaşmasının sona ereceği 2025 takvim yılının ilk çeyreğinde limanın operasyonlarını devralmayı planlıyor. Global Ports Holding böylece Avrupalı kruvaziyer yolcuları arasında ilk sırada yer alan Almanya’daki ilk limanını portföyüne ekleyecek.

Seatrade Europe Fuarı’ndaki standında 14 ülkeden 27 limanını tanıtan Global Ports Holding, Bremenhaven Kruvaziyer Limanı’nın da 2022 yılında yüzde 90’ından fazlasının ana liman yolcusu olmak üzere 230 binden fazla yolcu ağırladığını duyurdu.

Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), Kuzey Denizi’nin en önemli kruvaziyer limanlarından olan Bremerhaven’ı portföyüne eklediğini açıkladı. Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenen Seatrade Europa Fuarı’nda yeni anlaşmayı duyuran Global Ports Holding, Bremenports ile imzaladığı anlaşma kapsamında Bremenhaven Kruvaziyer Limanı’nı 5 yıl uzatma opsiyonuyla birlikte 10 yıl süreyle işleteceğini ifade etti.

Yerel yetkililer tarafından multimilyon euroluk yatırım sürecinin devam ettiği Bremerhaven Kruvaziyer Limanı’nda, bu yatırım tamamlandığında limandaki bağlama tesisleri genişletilerek limanın yolcu kapasitesi artırılacak. Bremerhaven Kruvaziyer Limanı 2022 yılında yüzde 90’ı ana liman yolcusu olmak üzere 230 binden fazla yolcuyu ağırlamıştı. Liman, İskandinavya ve Baltık Denizi güzergahları için ideal bir konuma sahip.

Fuarda yeni liman imkanlarını gözden geçirecek

Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenen Seatrade Europe Fuarı’na katılan Global Ports Holding, buradaki standından 14 ülkeden 27 limanını tanıtıyor. Fuarın ana sponsorlarından olan Global Ports Holding, 8 Eylül’e kadar sürecek fuar süresince düzenlenecek konferanslar ile sektörün gelecek dönem hedeflerini şekillendirecek. Fuar kapsamında Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör ‘Biniş ve Güvenlik Teknolojisi Nasıl Geliştirilir?’ başlıklı konferansta konuşmacıları arasında yer alıyor. Barcelona Kruvaziyer Limanı Genel Müdürü ve Global Ports Holding Batı Akdeniz ve Asya Bölge Direktörü Javier Rodriguez ise ‘Liman Operasyonlarını Kolaylaştırma: Gemiler ve Limanlar için Verimliliği En Üst Düzeye Çıkarma’ başlıklı konferansta bir konuşma yapacak. Global Ports Holding Pazarlama Direktörü Ceylan Erzi Yaman da ‘Kruvaziyer Turizminin Toplumlardaki Mirası: Kruvaziyerin Geride Bıraktıkları’ başlıklı konferansta yer alacak.

Fuar süresince sektör paydaşları ile birebir görüşmeler gerçekleştirecek olan Global Ports Holding, yeni liman imkanlarını da gözden geçirecek.

BAKMADAN GEÇME

  • GCM’den 2026 hisse strateji raporu: Çıkış potansiyeli yüksek

    Küresel ve yurt içi makroekonomik görünüm, para politikası beklentileri ve finansal koşulların seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul’da önümüzdeki dönemde hem destekleyici hem de baskılayıcı faktörler aynı anda etkili olmaya devam edecek. Bu denge, orta vadeli stratejik beklentilere ek olarak dönemsel taktiksel işlem fırsatlarının da önünü açabilir.

  • JP Morgan’dan Gelişen Pazar Uyarısı: Riskler Artıyor, Tavsiye Düşürüldü

    JP Morgan stratejistleri, gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik tavsiyelerini “ağırlık artır” seviyesinden “piyasa ağırlığı”na indirdi. Banka, güçlü bir performansla…

  • Konut ve Arsa Satışlarında Dolandırıcılığa Son: Taşınmaz Satışlarında Blokeli Ödeme Sistemi Başlıyor

    Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul alım-satım işlemlerinde uzun süredir tartışma konusu olan ödeme güvenliği sorununu ortadan kaldıracak önemli bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bakanlık tarafından yapılan değişiklikle, ikinci el araç satışlarında uygulanan Güvenli Ödeme Sistemi, 1 Mayıs 2026 itibarıyla konut, arsa ve tüm taşınmaz satışlarında zorunlu hale getirilecek.

  • İstanbul Valiliği Buzlanma ve Don Tehlikesine Karşı Uyardı: “Olumsuzluklara Karşı Dikkatli ve Tedbirli Olunması Gerekmektedir”

    İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, kent genelinde yağmur ile karla karışık yağışların etkisini sürdüreceği belirtilerek, özellikle buzlanma ve don riskine karşı vatandaşların uyarıldığı aktarıldı.

  • Tarım Sektörünün İhracattaki Payı Yüzde 15,3’e Ulaştı

    Tarım sektörü, 2025 yılında 36,4 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştı. Bu rakamın içinde mobilya, kağıt ve orman ürünleri de yer aldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, sektörün ihracatı bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,6 artış göstererek 36,4 milyar doların üzerine çıktı. Tarım sektörünün toplam ihracattaki payı ise yüzde 15,3 olarak kaydedildi.

  • Trump’ın Tarife Tehdidi Almanya Otomotiv Hisselerini Sarsıyor: Mercedes ve BMW Hisselerini Etkiledi

    ABD Başkanı Donald Trump’ın, Grönland konusundaki taleplerine karşı çıkan sekiz Avrupa ülkesine yönelik tarife tehditleri, Almanya’da özellikle otomotiv sektöründe ciddi bir dalgalanmaya yol açtı. Frankfurt Borsası’nda işlem gören önde gelen Alman otomobil üreticilerinin hisseleri, yatırımcıların artan endişeleriyle birlikte keskin değer kayıpları yaşadı. Buna göre, Mercedes-Benz hisseleri %2,7, BMW %3,35, Porsche %2,88 ve Volkswagen %3,64 oranında düştü.

  • Garanti BBVA Portföy’den Rekor Büyüklük: Yatırımcı Güveniyle 1 Trilyon Lira

    Garanti BBVA Portföy, yönettiği yatırım fonlarının toplam büyüklüğünün 1 trilyon lirayı geçtiğini açıkladı. Bankadan yapılan bilgilendirmeye göre, 15 Ocak tarihli TEFAS verilerine göre, şirketin portföy yönetimindeki yatırım fonlarının toplam değeri 1 trilyon lirayı aşarak sektörde önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

  • Türkiye’nin Kısa Vadeli Dış Borç Stoku Kasım’da Azaldı

    Türkiye’nin kısa vadeli dış borç stoku, Kasım ayı itibarıyla bir önceki aya göre %1,3 azalarak 163,7 milyar dolar seviyesine geriledi.

  • Japonya’nın İlk Kadın Başbakanı Takaichi, Erken Seçime Gidiyor

    Ekim ayında Japonya’nın ilk kadın Başbakanı Sanae Takaichi’den dikkat çeken bir adım geldi. Japon Başbakan Takaichi, bugün yaptığı açıklamada erken seçim kararı aldığını duyurdu. Kendisinin Liberal Demokrat Parti’deki (LDP) lider değişikliği sonucunda başbakan olduğunu ve Japonya Inovasyon Partisi (JIP) ile yeni bir koalisyon hükümeti kurduğunu hatırlatan Takaichi, "Bu kapsamda uygulayacağımız politikaların çoğu, LDP’nin son Temsilciler Meclisi seçimlerindeki kampanya vaatleri arasında yer almamıştı" dedi.

  • Euro Bölgesi Enflasyonu Aralık’ta Hedefe Yaklaştı

    Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon Aralık ayında %1,9’a geriledi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi’nin Aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı.

  • Javier Blas: İran Petrolü İçin Asıl Risk Bombalar Değil, Grevler

    İran denildiğinde enerji piyasalarının aklına ilk olarak askeri gerilimler ve Hürmüz Boğazı riski geliyor. Ancak Bloomberg Opinion yazarı Javier Blas’a göre, İran petrol arzı açısından asıl tehlike askeri çatışmalar değil, ülkenin derinleşen ekonomik kriziyle tetiklenebilecek işçi grevleri. Tarihsel deneyim, göz ardı edilen bu riskin petrol üretimi üzerinde çok daha yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor.

  • Grönland Krizi Derinleşiyor: Avrupa, ABD’ye Karşı “Ticaret Bazukası” Seçeneğini Masada Tutuyor

    ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland üzerinden Avrupa’ya yönelik yeni tarife tehdidi, transatlantik ilişkilerde gerilimi tırmandırdı. Brüksel’de olağanüstü diplomasi trafiği başlarken, Avrupa Birliği’nin daha önce hiç kullanmadığı “Anti-Zorlama Aracı” (ACI) dahil sert ekonomik karşılıkları değerlendirdiği bildiriliyor. Piyasalar ise bu belirsizliği sert satışlarla fiyatlıyor.

  • IMF’den Yeni Rapor: Türkiye’nin Büyüme Tahminini Nasıl Yorumladılar?

    Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti. IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nun Ocak 2026 sayısını “Küresel Ekonomi: Ayrışan Güçler Arasında İstikrar” başlığıyla yayımladı. Raporda, Türkiye ekonomisinin büyüme öngörülerinde artışa gidildiği belirtildi.

Benzer Haberler