Sosyal Medya

Gündem

Elon Musk Twitter’a ‘değer biçti’

Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Elon Musk, geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter’ın 44 milyar dolara satın almıştı. Twitter’ı…

Elon Musk Twitter’a ‘değer biçti’

Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Elon Musk, geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter’ın 44 milyar dolara satın almıştı. Twitter’ı satın aldıktan sonra pek çok yeni para kazanma modelleri üzerinde çalışan Elon Musk’ın, Twitter’a değer biçti.

Sosyal medya platformu Twitter’ı geçtiğimiz aylarda tam 44 milyar dolara satın alan ünlü milyarder Elon Musk, satın alımı sonrasında Twitter’da yeni para kazanma modelleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Twitter Blue abonelik sistemini tüm dünya genelinde kullanıma açan Elon Musk’ın şirketine biçtiği değer de netleşti.

Twitter CEO’su Elon Musk, Twitter personeline gönderdiği bir e-postada şirketin değerlemesinin 20 milyar dolar olduğunu belirtti.

Elon Musk, Twitter’ın bu yıl 3 milyar dolardan daha az gelir elde edeceği tahmini ve şirketin 13 milyar dolarlık borcu düşünüldüğünde 20 milyar dolarlık değerleme Elon Musk’ın şirketi satın almak için ödemiş olduğu 44 milyar dolardan daha az bir rakama tekabül ediyor.

Aralık ayında Elon Musk, Twitter’ın en iyi reklam verenlerinin satın alma sonrasında sosyal medya platformundaki reklam harcamalarını düşürdüğünü ifade etmişti.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler