Sosyal Medya

Borsa

ATP’nin İkinci Çeyrek  Dönem Karı yüzde 188 artışla 62,6 Milyon TL oldu

ATP, 2023 Yılı İkinci Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı. İkinci Çeyrek  Dönem Karı yüzde 188 artışla 62,6 Milyon TL oldu...

ATP’nin İkinci Çeyrek  Dönem Karı yüzde 188 artışla 62,6 Milyon TL oldu

ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş. (ATP) 2023 yılı ikinci çeyrek ve ilk yarı sonuçlarını yayınladı. Şirketin, 2023 yılı ilk altı ayında, cirosu yüzde 99 büyüyerek 381,1 Milyon TL olarak gerçekleşirken, Brüt Karı yüzde 110 artarak 192,8 Milyon TL’ye ulaştı. İlk Yarı Net Karı ise yüzde 111 artarak 104,2 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Sonuçları değerlendiren ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, “Şirketimiz 2023 yılının ikinci çeyreğinde de iyi bir performans sergiledi. Ekonomilerin belirsizlikler yaşadığı bir dönemde hız kesmeden büyümemizi sürdürdük ve finansal metriklerimizin neredeyse tümünde kayda değer gelişmeler kaydettik” dedi. Geçen senenin aynı dönemine göre şirketin finansal ve stratejik açıdan daha da kuvvetli bir pozisyona sahip olduğunu vurgulayan Cinali “Şirketimizin yüksek enflasyon ortamında gerçekleştirdiği yüksek reel büyüme; iş geliştirme ve hedeflerine ulaşma yeteneğimizi bir kez daha gösterdi. Yeni çözümlerimiz, artan  müşteri sayımız ve ölçeklenebilir operasyonlarımız ciro ve karlılık artışımızı etkileyen ana faktörlerdi. İvme kazanan global açılımımızın ve yüzde 55’i yabancı kurlar üzerinden gerçekleşen ciromuzun pozitif etkilerini görmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

Yılın ilk yarısında önemli başarılara ulaştıklarını aktaran Cinali: “Sunduğumuz inovatif teknoloji çözümleri müşterilerimizin dijital dönüşümün hızlandığı pazarlarda rekabet etmelerini destekliyor. Sağladığımız çözümler sektörlerin dönüşümünü sağlayacak nitelikte oluyor. GreenX markası altında geliştirdiğimiz, yeşil enerji sertifika ticaret platformu enerji üretici ve tüketicilerini global ölçekte buluşturacak. 2023 yılının ikinci yarısında platformun müşteri kullanımına açılması öngörüyoruz. Yılın ilk yarısında sonuçlanan bir diğer önemli yatırımımız ise Tradesoft markamızın lansmanını gerçekleştirdiği yeni nesil mobil platform oldu. Pazar yerleri oluşturma kapasitesini kazandıran platform, finans kurumlarının sunduğu hizmetleri hızla zenginleştirecektir. ArGe yatırımlarımız ile geleceği şekillendiren ve tüm paydaşlarımıza değer katan çözümler sunmaya devam ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler