Sosyal Medya

Borsa

Astor Enerji halka arzına 90,5 milyar TL tutarında rekor talep…

Türkiye’nin lider yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji, 11-13 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen talep toplama sürecini rekor katılımla tamamladı...

Astor Enerji halka arzına 90,5 milyar TL tutarında rekor talep…

Türkiye’nin lider yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji, 11-13 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen talep toplama sürecini rekor katılımla tamamladı. Halka arza yatırımcılardan 90,5 milyar TL tutarında 34,5 kat rekor talep geldi.

Ülkemizin transformatör ve anahtarlama ürünlerinde lider yerli üreticisi Astor Enerji, rekor bir katılımla halka arz edildi. TEB Yatırım liderliğinde toplam 40 kurumdan oluşan konsorsiyum aracılığı ile 11-12-13 Ocak tarihlerinde pay başına 12,50 TL fiyatla talep toplayan Astor Enerji’nin 2,63 milyar TL büyüklüğündeki halka arzına 34,5 kat talep geldi.

Astor halka arzında yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen payların 60,9 katı, şirket çalışanlarına tahsis edilen payların 1,03 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların 22,3 katı, yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların ise 5,8 katı talep geldi.

“Gücümüze ortak olan yatırımcılarımıza teşekkürler”

Yatırımcılardan gelen rekor talepten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, şirketimiz için önemli bir kilometre taşını geride bırakırken toplanan rekor taleple halka arzımızı sonuçlandırdığımız için oldukça gururluyuz. Türkiye’deki liderliğimizi sürdürürken, yeni yatırımlarımızla, ihracatımızla, istihdamımızla ülkemize daha fazla katkı sağlamaya devam edeceğiz. Tüm şeffaflığımızla kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemizi sürdürürken, yatırımcılarımızın desteğiyle daha güçlü adımlar atacağız. Gücümüze ortak olan tüm yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine teşekkür ederiz” dedi.

“TEB Yatırım olarak halka arzlarda daha çok pay sahibi olmayı hedefliyoruz”

TEB Yatırım Genel Müdürü Selim Yazıcı ise, “2023 yılına ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Astor Enerji’nin halka arz liderliği ile başlamanın gururunu yaşıyoruz. Halka arza gelen rekor toplam talep ve özellikle yabancı yatırımcının ilgisi hem kurumumuzun hem de Türkiye sermaye piyasalarının potansiyeli açısından bizleri cesaretlendirdi.  Cumhuriyetin 100’üncü yılında Astor Enerji gibi ülkemizin üretim, istihdam ve ihracatına destek veren pek çok firmanın, uzun vadeli kaynak ihtiyaçları için sermaye piyasalarını daha çok tercih etmesini bekliyoruz. Biz de TEB Yatırım olarak halka arzlarda daha fazla sayıda liderlik görevi alarak ülke ekonomisinin büyümesine katkı vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Astor Enerji için Borsa İstanbul’da ilk gongun 18 Ocak Çarşamba günü çalması planlanıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler