Sosyal Medya

Borsa

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 90,6 Milyar TL’ye Ulaştı

Anadolu Hayat Emeklilik, geçtiğimiz yıla göre aktif büyüklüğünü yüzde 76 oranında artırarak 90,6 milyar TL’ye ulaştırdı...

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 90,6 Milyar TL’ye Ulaştı

Anadolu Hayat Emeklilik, 2022 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. 75,7 milyar TL’ye ulaşan emeklilik sistemi toplam fon büyüklüğü ile özel sermayeli şirketler arasında lider olan Anadolu Hayat Emeklilik, geçtiğimiz yıla göre aktif büyüklüğünü yüzde 76 oranında artırarak 90,6 milyar TL’ye ulaştırdı.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektöründe lider konumda yer alan Anadolu Hayat Emeklilik, 2022 yılı finansal sonuçlarına göre, aktif büyüklüğünü bir önceki yıla oranla yüzde 76 seviyesinde artırdı. 90,6 milyar TL aktif büyüklüğe sahip olan şirket, emeklilik sistemi toplam fon büyüklüğünü ise 75,7 milyar TL’ye çıkardı.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, 2022 yıl sonu finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Salgın etkisinin azaldığı fakat ekonomik anlamda etkilerinin hissedildiği bir ortamda; bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörleri 2022 yılında da istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etti. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin 31 Aralık 2022 tarihli verilerine göre gönüllü bireysel emeklilik ve otomatik katılım toplamından oluşan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fon büyüklüğümüz yıl başına göre yüzde 74,8 oranında artarak 75,7 milyar TL’ye, katılımcı sayımız ise yüzde 14,3 oranında büyüyerek 2,5 milyona ulaştı. Bunun yanı sıra şirketimiz 1,3 milyona yaklaşan gönüllü BES katılımcı sayısı ve emeklilik sistemi toplam fon büyüklüğü kategorilerinde özel sermayeli şirketler arasındaki liderliğini yıl sonunda da sürdürdü. Hayat sigortası prim üretimimiz 2022 yılında yüzde 78,9 oranında artarak 3,5 milyar TL’yi aştı. Aktif büyüklüğümüz 90,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, öz kaynaklarımız 3,4 milyar TL’ye ulaştı” dedi.

“Toplam müşteri sayımız 4,3 milyonu aştı”

Murat Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: “2022 yıl sonu verilerine göre; 18 yaş altı katılımcı sayısında 175 bini aştık, fon büyüklüğünde ise 802 milyon TL seviyesine ulaştık. 18 yaş altı müşteri grubunda katılımcı sayısında yüzde 29,5, fon büyüklüğünde yüzde 26,8 pazar payı ile bu alandaki liderliğimizi koruduk. Bu dönem, mevzuat değişikliklerine hızla uyum sağladığımız ve dijitalleşme vizyonumuz kapsamında faaliyetlerimize ara vermeden devam ettiğimiz bir yıl oldu. Dijital kanallarımız, AHE Online ve AHE Mobil’e yeni işlevler kazandırdık, bu kanallar üzerinden online satışı gerçekleşen ürünlerimize yenilerini ekledik. Sürdürülebilirlik kapsamında da yeni projelere imza attık. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ile şehirlerde yaşayan çocuklarımızın doğa ile bağlantısını güçlendirmeyi ve onlara erken yaşta tohum biriktirme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen ‘Tohum Kumbaram’ sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Ayrıca, Koruncuk Vakfı yararına çalışanlarımızın kullanmadıkları elektronik atıklarını geri dönüştürmelerine imkân veren atık yönetimi çalışmasını başlattık. Anadolu Hayat Emeklilik olarak dijitalleşme ve sürdürülebilirliği odak noktamıza taşıyarak üst seviye müşteri deneyimi sağlamaya yönelik çalışmalarımızla sektörümüze yön verdiğimiz başarılı bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki dönemde de yenilikçiliği, dijitalleşmeyi ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun finansal çözümleri sunmayı temel alan faaliyetlerimizle ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam etmeyi hedefliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME

  • Piyasa denetimlerinde 96,8 milyon lira ceza kesildi

    Ticaret Bakanlığı, piyasa denetimleri çerçevesinde 2023 yılında 124,188 firmanın 4,021,080 ürününü denetledi ve bu süreçte 43,864 aykırı ürüne 96,851,871 TL idari para cezası uyguladı. Bakanlık, iç piyasada adil ve rekabetçi bir ortam sağlamak ve tüketicilerin memnuniyetini korumak amacıyla kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.

  • Altın fiyatları Fed toplantısı öncesinde baskı altında dolar ise güçlü durumda

    Altın fiyatları, Asya saatlerinde hafif bir düşüş yaşadı ancak Fed toplantısı öncesinde yatırımcıların değerli metallerden uzak durmasıyla temel destek seviyelerinin üzerinde kalmayı başardı. Külçe altın fiyatları 2.150 dolar destek seviyesini geri alarak bu hafta kaybettiği zemini bir miktar toparladı. Ancak altın, Mart ayının başlarında ulaştığı rekor seviyelerin oldukça altında kaldı.

  • BIST’te 4 dört hisseye tedbir getirildi

    Borsa İstanbul’da VBTS Kapsamına alınan hisseler şöyle oldu: BRKVY payları 19/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. ALCAR, IMASM ve JANTS payları 19/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

  • Japonya’da yıllar sonra faiz oranları artırıldı

    Japonya Merkez Bankası (BOJ), 2016'da başlattığı negatif faiz politikasını sonlandırarak 17 yıl sonra faiz oranlarını artırdı. BOJ'un politika faizini eksi yüzde 0,1'den yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığına yükseltmesiyle Japonya, dünyanın son negatif faiz rejimine son vermiş oldu.

  • Avustralya Merkez Bankası ılımlı şahin duruşunu terk etti

    Avustralya Merkez Bankası (RBA), faiz oranlarını 12 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttuktan sonra ılımlı bir şahin duruş sergilemekten vazgeçti. Salı günü gerçekleştirilen toplantıda RBA, nakit faiz oranını yüzde 4,35 seviyesinde sabit bıraktı. Bu, üst üste üçüncü toplantıda faiz oranlarının değiştirilmemesi anlamına geliyor.

  • CHP’li Bulut: Emeklilerden adeta intikam alıyorlar

    Yapılan düzenlemeler ve seyyanen zam ile kamuda çalışan-emekli arasındaki maaş makası iyice açıldı. Kamu çalışanları gelir kaybetmemek için 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalıyor.

  • Borsada Trabzonspor ve Fenerbahçe hareketliliği: Spor endeksi merak ediliyor

    Geçtiğimiz Pazar günü Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından çıkan olayların ardından 18 Mart Pazartesi gününün ilk yarısında spor endeksindeki kayıp yüzde 4'e dayanırken Galatasaray ve Fenerbahçe devre kesti.

  • ANALİZ: Ukrayna saldırılarının Rus petrollerine etkisi

    Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik insansız hava aracı saldırılarının, Rusya'nın petrol işleme kapasitesini etkilediği haberleri, petrol piyasalarında dikkate değer bir hareketliliğe neden oldu.

  • Küresel piyasalarda güne bakış

    19 Mart 2024 günü Küresel finansal piyasalarında takip edilecek önemli gelişmeler arasında şunlar bulunuyor:

  • ABD hükümetinin finansı için anlaştıkları ileri sürüldü

    ABD Kongre liderleri ve Beyaz Saray yetkililerinin, federal hükümetin 30 Eylül'e kadar finanse edilmesi için anlaştığı iddia ediliyor.

  • Rus tahılına AB gümrük vergisi uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB), çiftçileri ve bazı üye ülkeleri tatmin etmek amacıyla Rusya ve Belarus'tan tahıl ithalatına gümrük vergisi uygulamaya hazırlanıyor. Bu, Moskova'nın Ukrayna'yı geniş çaplı işgal etmesinin ardından gıda ürünlerine yönelik ilk kısıtlama olacak.

  • Cevdet Yılmaz enflasyona dair açıklamalar yaptı: Mayıs ayına kadar yıllık gerileme beklemiyoruz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odası’nın 60’ıncı yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulundu. Törende, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin anısına saygı duruşuyla başlayan programda konuşan Yılmaz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi ve Ramazan ayının barış getirmesini temenni etti. Yılmaz, Orta Doğu'da yaşanan vahşet karşısında barış ve siyasi bir sürecin başlamasını umduklarını ifade etti.

  • Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Baharı beklerken ömrüm kış oldu…’

    Bir ülke ekonomisi düşünün ki, bir tarafta başarı söylemleri ve güçlülük nidaları ortaya atılsın, öbür tarafta, nüfusunun dörtte biri sosyal…

Benzer Haberler