Sosyal Medya

Borsa

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 90,6 Milyar TL’ye Ulaştı

Anadolu Hayat Emeklilik, geçtiğimiz yıla göre aktif büyüklüğünü yüzde 76 oranında artırarak 90,6 milyar TL’ye ulaştırdı...

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 90,6 Milyar TL’ye Ulaştı

Anadolu Hayat Emeklilik, 2022 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. 75,7 milyar TL’ye ulaşan emeklilik sistemi toplam fon büyüklüğü ile özel sermayeli şirketler arasında lider olan Anadolu Hayat Emeklilik, geçtiğimiz yıla göre aktif büyüklüğünü yüzde 76 oranında artırarak 90,6 milyar TL’ye ulaştırdı.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektöründe lider konumda yer alan Anadolu Hayat Emeklilik, 2022 yılı finansal sonuçlarına göre, aktif büyüklüğünü bir önceki yıla oranla yüzde 76 seviyesinde artırdı. 90,6 milyar TL aktif büyüklüğe sahip olan şirket, emeklilik sistemi toplam fon büyüklüğünü ise 75,7 milyar TL’ye çıkardı.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, 2022 yıl sonu finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Salgın etkisinin azaldığı fakat ekonomik anlamda etkilerinin hissedildiği bir ortamda; bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörleri 2022 yılında da istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etti. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin 31 Aralık 2022 tarihli verilerine göre gönüllü bireysel emeklilik ve otomatik katılım toplamından oluşan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fon büyüklüğümüz yıl başına göre yüzde 74,8 oranında artarak 75,7 milyar TL’ye, katılımcı sayımız ise yüzde 14,3 oranında büyüyerek 2,5 milyona ulaştı. Bunun yanı sıra şirketimiz 1,3 milyona yaklaşan gönüllü BES katılımcı sayısı ve emeklilik sistemi toplam fon büyüklüğü kategorilerinde özel sermayeli şirketler arasındaki liderliğini yıl sonunda da sürdürdü. Hayat sigortası prim üretimimiz 2022 yılında yüzde 78,9 oranında artarak 3,5 milyar TL’yi aştı. Aktif büyüklüğümüz 90,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, öz kaynaklarımız 3,4 milyar TL’ye ulaştı” dedi.

“Toplam müşteri sayımız 4,3 milyonu aştı”

Murat Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: “2022 yıl sonu verilerine göre; 18 yaş altı katılımcı sayısında 175 bini aştık, fon büyüklüğünde ise 802 milyon TL seviyesine ulaştık. 18 yaş altı müşteri grubunda katılımcı sayısında yüzde 29,5, fon büyüklüğünde yüzde 26,8 pazar payı ile bu alandaki liderliğimizi koruduk. Bu dönem, mevzuat değişikliklerine hızla uyum sağladığımız ve dijitalleşme vizyonumuz kapsamında faaliyetlerimize ara vermeden devam ettiğimiz bir yıl oldu. Dijital kanallarımız, AHE Online ve AHE Mobil’e yeni işlevler kazandırdık, bu kanallar üzerinden online satışı gerçekleşen ürünlerimize yenilerini ekledik. Sürdürülebilirlik kapsamında da yeni projelere imza attık. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ile şehirlerde yaşayan çocuklarımızın doğa ile bağlantısını güçlendirmeyi ve onlara erken yaşta tohum biriktirme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen ‘Tohum Kumbaram’ sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Ayrıca, Koruncuk Vakfı yararına çalışanlarımızın kullanmadıkları elektronik atıklarını geri dönüştürmelerine imkân veren atık yönetimi çalışmasını başlattık. Anadolu Hayat Emeklilik olarak dijitalleşme ve sürdürülebilirliği odak noktamıza taşıyarak üst seviye müşteri deneyimi sağlamaya yönelik çalışmalarımızla sektörümüze yön verdiğimiz başarılı bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki dönemde de yenilikçiliği, dijitalleşmeyi ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun finansal çözümleri sunmayı temel alan faaliyetlerimizle ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam etmeyi hedefliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME

  • Bill Gates servetinin %99’unu bağışlıyor: “Zengin ölmeyeceğim!”

    Microsoft’un kurucusu Bill Gates, servetinin %99’unu önümüzdeki 20 yıl içinde bağışlamayı planladığını açıkladı. Gates Vakfı 2045’te faaliyetlerini sonlandıracak.

  • Sanayi üretiminde bahar canlanması!

    Mart ayında sanayi üretimi hem aylık hem yıllık bazda artış gösterdi. Madencilik ve imalat sanayi yükselişe geçerken, enerji üretiminde düşüş yaşandı.

  • Enerjisa Üretim’den 2.5 milyar dolarlık yenilenebilir enerji hamlesi

    Türkiye'nin en büyük özel elektrik üreticisi Enerjisa Üretim, 30. santralini devreye aldı. Uygar RES’in tamamlanmasıyla Türkiye’nin ikinci en büyük rüzgâr santrali devreye girecek. Şirket, 11 ülkeye hizmet verirken 2.5 milyar dolarlık dev yatırım planını sürdürüyor.

  • Özgür Özel: “19 Mart süreci Türkiye’yi paralize etti, KOBİ’ler iflasa sürüklendi”

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Sanayi Odası ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda 19 Mart sonrası yaşanan ekonomik gelişmelere sert tepki gösterdi: "Türkiye'yi ayakta tutan sağlam kolonlar nefes alamıyor."

  • Aracı Kurumlar Borsa için ne yorum yaptı?  Yükseliş sürebilir

    Genel bir değerlendirme yaptığımızda, son dönemde  sergilediği zayıf seyirle 9,000 bölgesine kadar savrulan  piyasada, dün itibarıyla bu kritik destekten yukarı yönde bir  toparlanma çabası daha başlamış durumda. Yaşanan  yükseliş hareketinin, son dönemkilerden farklı olarak, daha  homojen bir şekilde farklı sektör endekslerine yansımış  olmasını, hareketin devamı açısından cesaret verici olarak  görüyoruz.

  • Dövize kaçış bitti, TCMB rezervleri yükselişe geçti

    2 Mayıs haftasında swap hariç net rezervlerde 2,9 milyar $’lık azalış, yurtdışı yerleşiklerin 1,2 milyar $’lık DİBS satışı ve DTH’lardaki 825 milyon $ azalış öne çıkıyor. Ayrıca, TCMB Analitik Bilanço verilerine göre, swap hariç rezervlerde 7 Mayıs itibariyle 4,2 milyar $’lık artış olduğunu hesaplıyoruz. Haftalık hareketleri şöyle sıralayabiliriz:

  • SABAH Analizi: Ticaret umudu: Risk iştahı arttı, Bitcoin kükredi, dolar toparladı!

    ABD-İngiltere ticaret antlaşması piyasalar moral verdi. Bitcoin, dolar ralliye geçti

  • Trump, Netanyahu ile Bağlarını Kesti: Ortadoğu’da İsrail Olmadan Adım Atacak

    Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bağlarını kopardı. Trump’ın Netanyahu’yu manipülasyonla suçladığı ve Ortadoğu stratejisini İsrail hükümetinden bağımsız yürüteceği bildirildi. 📌 Haber Metni: İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, ABD eski Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkilerini sonlandırma kararı aldı. Nedeni ise Netanyahu’nun Trump’ı yönlendirmeye çalıştığına dair oluşan güçlü şüpheler. Habere göre Trump’ın yakın çevresi, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer’e Trump’ın artık Netanyahu ile Ortadoğu politikalarında koordinasyon kurmayacağını bildirdi. Dermer’e aktarılan mesajda, Trump’ın en çok nefret ettiği şeyin “manipüle edilmek” olduğu vurgulandı. Bir İsrailli yetkili, Dermer’in Cumhuriyetçi çevrelerde alışılmış “kibirli” tutumunun bu gerginliği gidermeye yetmediğini belirtti. Bu gelişme, Israel Hayom gazetesinin Trump’ın Netanyahu’dan “hayal kırıklığına uğradığını” ve artık Ortadoğu’daki adımlarını İsrail’in onayını beklemeden atacağını yazmasının hemen ardından geldi. Trump, 20 Ocak 2025’te başkanlık görevine yeniden başladığından bu yana Netanyahu hükümetine geniş çaplı ve koşulsuz destek vermişti. Bu destek, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yürütülen ve birçok çevre tarafından “soykırım” olarak tanımlanan askeri operasyonlara rağmen sürdü. Ancak Israel Hayom’un isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberde, iki liderin kişisel ilişkilerinin giderek soğuduğu ve karşılıklı hayal kırıklığının arttığı ifade edildi. Trump’a yakın iki üst düzey ismin kapalı kapılar ardında, Trump’ın artık İsrail’i beklemeyeceğini ve Ortadoğu gündemini kendi başına ilerleteceğini söylediği aktarıldı. Trump’ın hangi somut adımları atacağı belirtilmemekle birlikte, Tel Aviv’in Trump’ın İsrail’i dışarıda bırakarak hareket ettiğinden şikayet ettiği bildirildi. Bu duruma örnek olarak, Washington yönetiminin Yemen’deki Husilerle imzaladığı ateşkes anlaşması gösterildi. Anlaşma İsrail’e haber verilmeden sonuçlandırıldı ve Tel Aviv tamamen devre dışı bırakıldı. Bu son gelişmeler, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin geleceği konusunda yeni soru işaretleri doğururken, Trump’ın Ortadoğu politikasında İsrail’siz bir dönem başlattığı yorumlarına yol açtı. Kaynak: İsrail Ordu Radyosu, Israel Hayom, Arap basını Atilla Yesilada ve Güldem Atabay tarafından kaleme alınan özel raporlarımıza abone olmak ister misiniz? Abonelik koşulları için bize e-mail atın: [email protected] 🔑 Anahtar Kelimeler: Donald Trump, Binyamin Netanyahu, Trump Netanyahu krizi, ABD İsrail ilişkileri, Ortadoğu politikası, Trump İsrail bağları, Israel Hayom, Gazze savaşı, Trump Husi ateşkesi, Trump dış politikası 2025, Ron Dermer, ABD diplomasisi 🧠 Meta Açıklama: Donald Trump, Netanyahu ile bağlarını kopardı. Trump, İsrail Başbakanı'nı manipülasyonla suçlarken, Ortadoğu'da yeni adımlarını İsrail ile koordinasyon kurmadan atmaya hazırlanıyor. Devamında istersen bu haber için görsel önerisi de sunabilirim WS37. Hazır mısın?

  • Çin’in Yeni Teşvik Paketi Piyasaları Etkilemedi: Gözler ABD ile Ticaret Görüşmelerinde

    Çin hükümeti, ekonomiyi canlandırmak için yeni bir teşvik paketi açıklasa da, piyasalar bu adımlara sınırlı tepki verdi. Yatırımcıların odağı ABD ile yürütülen kritik ticaret görüşmelerine çevrildi.

  • Bakan Uraloğlu Açıkladı: Türkiye’nin Sosyal Medya Şampiyonu Belli Oldu

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya kullanımıyla ilgili dikkat çeken verileri kamuoyuyla paylaştı. We Are Social ve Meltwater tarafından hazırlanan Dijital 2025 Türkiye Raporunu değerlendiren Bakan Uraloğlu, Türkiye'de internet kullanıcı sayısının 77,3 milyona ulaştığını, sosyal medya kullanıcılarının sayısının ise son bir yılda %1,7 artarak 58,5 milyona yükseldiğini açıkladı.

  • Yazılı basına telif koruması gelebilir

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında, Google’ın algoritma değişiklikleri ve bunların Türkiye’deki medya kuruluşları üzerindeki etkilerini görüşmek üzere toplandı. Yayman, "“Haberin telif konusu haline getirilmesini ve kullanıma bağlı olarak medya kuruluşlarına ücret ödenmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

  • Çetin Ünsalan Yazdı: Enflasyon düşerse, alım gücü artar mı?

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, veriler meselesine değinmedi...

  • Selçuk Bayraktar’dan sonra bu kez Güler Sabancı’dan uyarı geldi!

    Geçtiğimiz süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve BAYKAR Yönetim Kurulu Selçuk Bayraktar'ın yüzünü ve sesini kullanan yapay zeka dolandırıcıları bu defa da Güler Sabancı'nın kişisel bilgilerini kullandı...

Benzer Haberler