Sosyal Medya

Piyasa

ABD Hükümeti’nden TikTok’a yasak hazırlığı

ABD hükümeti, Çinli video paylaşım uygulaması TikTok’un, satılmaması halinde ülkede olası bir yasaklamayla karşılaşacağını duyurdu. ABD ile Çin merkezli sosyal…

ABD Hükümeti’nden TikTok’a yasak hazırlığı

ABD hükümeti, Çinli video paylaşım uygulaması TikTok’un, satılmaması halinde ülkede olası bir yasaklamayla karşılaşacağını duyurdu.

ABD ile Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok arasında gerginlik tırmanıyor.

ABD’de Biden yönetiminin, sosyal medya devinin Çinli sahiplerinin hisselerini ellerinden çıkarmamaları durumunda ABD’de TikTok’u yasaklama tehdidinde bulunduğu belirtildi.

Wall Street Journal’ın iddiasının gerçekleşmesi durumunda ABD’de yetkililer ve Kongre üyeleri arasında fikir ayrılıklarına neden olan sosyal medya aplikasyonuna karşı atılmış en büyük adım olacak.

TikTok sözcüsü Brooke Oberwetter, haberden sonra Reuters’a yaptığı açıklamada, “ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Yatırım Komitesi’nin kendilerine ulaşarak TikTok’un Çinli sahiplerinin hisselerini satmalarını istediğini, aksi taktirde platformun yasaklanacağını söylediğini” aktardı.

Trump döneminde de oldu

ABD’li yetkililer, TikTok’un topladığı verilerin Çin yönetmine verilebileceğinden endişe duyuyor. Birleşik Krallık, Kanada ve Avusturya, Çin’in casusluk yapabileceği endişesiyle devlet yetkililerinin telefonlarına TikTok indirmesini yasakladı.

Öte yandan Joe Biden yönetiminde ilk kez TikTok’a olası bir yasaklama tehdidi geldi. Daha önceden Donald Trump 2020’de TikTok’u yasaklamaya çalışmış ancak ABD mahkemeleri tarafından engellenmişti.

Bununla birlikte ABD’de halihazırda 100 milyondan fazla kişinin TikTok hesabı bulunuyor.

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler