Sosyal Medya

Gündem

The Economist: Bu pazar seçim olsa kim kazanır?

2023 seçim anketi sonuçları yayımlanmaya devam ederken bir anket sonucu da The Economist tarafından paylaşıldı. Bu pazar seçim olsa kim…

The Economist: Bu pazar seçim olsa kim kazanır?

2023 seçim anketi sonuçları yayımlanmaya devam ederken bir anket sonucu da The Economist tarafından paylaşıldı. Bu pazar seçim olsa kim kazanır, partilerin son oy oranı ve Cumhurbaşkanlığı anket sonuçları!

2015 ve 2018 seçim anketi nokta atışı doğru çıkmıştı! The Economist 2023 seçimi anket sonuçları açıklandı işte kazanacak aday – 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlere doğru geri sayım artık büyük bir hızla ilerlerken son seçim anketleri de açıklanmaya devam ediyor.

Yurt içerisinde pek çok araştırma şirketi anket sonuçlarını paylaşırken bir anket araştırması sonucu da yurt dışından geldi. Dünyanın en saygın finans kuruluşları arasında yer alan The Economist tarafından Türkiye’nin 81 ilinde yapılan anket sonuçları kamu oyu ile paylaşıldı. Economist Intelligence Unit yani Economist dergisinin istihbarat ve analiz ekibi tarafından yapılan anket çalışması 2015 ve 2018 yılındaki seçimleri nerede ise birebir doğru tahmin etmesi nedeni ile merakla bekleniyordu.

Daha önce yapmış olduğu 2 seçim anketinde de sadece küsurat farkı ile nerede ise seçim sonuçlarını birebir doğru tahmin eden Economist Intelligence Unit yani Economist dergisinin istihbarat ve analiz ekibi yeni anket sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’de yapılan seçimleri küçük hata paylarıyla bilen The Economist 2015 genel seçimlerini ve 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimini nerdeyse birebir doğru bilmişti. Bu nedenle açıklanan son anket sonucu Türkiye’de merakla bekleniyordu.

Açıklanan anket sonuçlarına göre:

AK Parti’nin son oy oranı yüzde 27.21

CHP’nin son oy oranı yüzde 27.1

Memleket Partisi’nin son oy oranı yüzde 8.9

Zafer Partisi’nin son oy oranı yüzde 8.6

Yeşil Sol Parti’nin son oy oranı yüzde 7.4

İYİ Parti’nin son oy oranı yüzde 7.1

MHP’nin son oy oranı yüzde 5

Kararsızların oy oranı yüzde 2

Diğerleri yüzde 6,7 olarak açıklandı.

 

 

 

usakgundem.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler