Sosyal Medya

Gündem

TEAM Anketi: Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitebilir

TEAM Araştırma’nın son anketine göre, 47.4 puana ulaşan Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 puan önünde yer aldı. Araştırmaya göre…

TEAM Anketi: Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitebilir

TEAM Araştırma’nın son anketine göre, 47.4 puana ulaşan Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 puan önünde yer aldı. Araştırmaya göre Muharrem İnce’nin oylarında da belirgin bir düşüş var. Ankette, İnce ve Oğan’ın toplam oylarının yüzde 5’in altına inmesi durumunda, Kılıçdaroğlu’nun ilk turda yüzde 50’yi geçebileceği söylendi.

TEAM Araştırma, 23-26 Nisan tarihleri arasında 3 bin 54 kişiyle yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını paylaştı. Anket ayrıca nisan başında yapılan araştırmalarla karşılaştırıldı. Ankete göre CHP, İYİ Parti, HDP/Yeşil Sol Parti ve MHP’de yükseliş olduğu görüldü.

Ankete göre partilerin oy oranı şöyle oldu:

AKP: Yüzde 35.9

CHP: Yüzde 27.6

İYİ Parti: Yüzde 11.5

HDP/Yeşil Sol: Yüzde 11.2

MHP: Yüzde 7.5

Memleket: Yüzde 3

TİP: Yüzde 1.2

İnce’nin oyları düşüşte

Muharrem İnce’nin oylarının düzenli olarak düştüğü belirtilen ankette, şu değerlendirme yapıldı: “Muharrem İnce ve Memleket Partisi oylarında Mart ayında tanık olduğumuz ani yükseliş kalıcı olmadı. İnce oyları düzenli olarak düşüyor ve düşüş sona ermiş görünmüyor. Bir başka deyişle Memleket Partisi’ne giden oyların geldiği adreslere dönüşü sürüyor.”

Kılıçdaroğlu lider

Ankete göre, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 1. tur dağılımında da Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geçti.

Son araştırmada 47.4 puana ulaşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 3 puan önünde yer aldı. Muharrem İnce 6.1, Sinan Oğan ise 2.1 puana ulaştı.

Ankette, “İnce ve Oğan’ın oy toplamları yüzde 8.2. Bu toplam yüzde 5’in altına inerse, Kılıçdaroğlu ilk turda yüzde 50’yi geçebilir” değerlendirmesi yapıldı.

 

 

 

tele1.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler