Sosyal Medya

Genel

Suudi Arabistan ve İran liderleri, İsrail-Hamas savaşını tartışmak üzere telefonda konuştu

Suudi Arabistan ve İran, İran'ın 1979 devrimi sonrasında sorunlu ilişkiler içindeydi, bu sorunların bir kısmı Hamas gibi silahlı grupları desteklemesiyle ilgili. Ancak Mart ayında diplomatik ilişkileri yeniden tesis etmeyi kabul ettiler.

Suudi Arabistan ve İran liderleri, İsrail-Hamas savaşını tartışmak üzere telefonda konuştu

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve fiili yönetici Mohammed bin Salman, İsrail ve Hamas arasındaki savaşı İran’ın Cumhurbaşkanı ile görüştü. Konuşma bu yılın başlarında ilişkilerini normalleştiren iki lider arasında gerçekleşen ilk görüşmeydi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı olan Suudi Basın Ajansı’nın bir raporuna göre MBS olarak bilinen Veliaht Prens, “Krallık’ın Filistin meselesine karşı kararlı duruşunu vurguladı” ve Ebrahim Raisi ile yaptığı görüşmede kapsamlı barışı destekledi.

İran’ın devlet haber ajansı, iki liderin “İslam dünyasının birliğini vurguladıklarını” ve “Siyonist rejimin suçlarını ve ABD’nin İsrail’e yaktığı yeşil ışığını bu savaş suçlarının nedeni olarak gördüklerini” belirtti.

Suudi Arabistan ve İran, İran’ın 1979 devrimi sonrasında sorunlu ilişkiler içindeydi, bu sorunların bir kısmı Hamas gibi silahlı grupları desteklemesiyle ilgili. Ancak Mart ayında diplomatik ilişkileri yeniden tesis etmeyi kabul ettiler.

İran, Veliaht Prens’in İsrail ile ilişkileri normalleştirmeyi amaçlayan ve şimdi başlayan savaşla altüst olan planlarına karşı çıkmıştı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler