Sosyal Medya

Gündem

Sezgin Tanrıkulu’ya ‘TSK’ soruşturması!

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında bir TV kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ilişkin sözleri nedeniyle soruşturma açıldı...

Sezgin Tanrıkulu’ya ‘TSK’ soruşturması!

CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı TV programındaki sözleri nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Tanrıkulu, önceki gün TV100’de telefonla bağlandığı canlı yayında kullandığı şu ifadeler sosyal medyanın gündemine oturmuştu:

“TSK’nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen… Biz eleştirel yaklaşırız. Soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız, TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız. 40 yılda her şeyi doğru yapsaydı Türkiye bu durumda olmazdı. AİHM kararı orada, 15 tane köylü, kim attı? Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski Uludere oldu… Sizler de eleştirel yaklaşamadığınız için Türkiye bu noktaya geldi.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Tanrıkulu hakkında dün TV100’de canlı yayına bağlanarak yaptığı yorumlardan dolayı Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinde düzenlenen“Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve 216. maddesinde düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlamalarından soruşturma başlatıldı.

Karara tepki gösteren Tanrıkulu, AİHM kararlarını hatırlattı.

CHP sözcüsü Öztrak, Tanrıkulu’nun soruşturmalık olan sözlerini ‘kabul edilemez’ buldu

Katıldığı TV programındaki sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Tanrıkulu’na partisinden de tepki geldi. CHP Sözcüsü Öztrak, sosyal medya hesabından, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir.”

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler