Sosyal Medya

Genel

Seçimlerde ‘hile’ iddiası: ‘Bu sefer işi YSK’da bitirdiler’

Türkiye’nin kaderini belirleyecek 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçimine yönelik itirazlar için bugün son gün. Açılan sandık oranının yüzde…

Seçimlerde ‘hile’ iddiası: ‘Bu sefer işi YSK’da bitirdiler’

Türkiye’nin kaderini belirleyecek 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçimine yönelik itirazlar için bugün son gün. Açılan sandık oranının yüzde 99’a ulaştığı görülürken Diyarbakır’ın Bismil bölgesinde oy kullanan seçmenlere ait sandıkla ilgili iddia gündemde. Bismil bölgesinde bulunan ve çoğunlukla Yeşil Sol Parti ağırlıklı seçmenin oy kullandığı Diyarbakır’dan MHP’ye 233 oy yazıldı. İtirazın son gününde sosyal medyada gündeme gelen iddia ise dikkat çekti.

13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçmek için sandığa gidilmesinin üstünden 2 gün geçti ve bugün itirazlar için son gün. İtirazın son gününde sosyal medyada gündeme gelen bir iddia ise dikkat çekti.

Kullanıcıların ıslak imzalı tutanaklarla beraber paylaştığı sandık sonuçlarında, oyların kaydırma yoluyla farklı partilere yazıldığı görüldü. Söz konusu iddiaya göre Yeşiller Sol Parti’nin 233 oyu MHP’ye yazıldı. İlgili sandığın ıslak imzalı tutanağı ve sandık sonucu şöyle:

sandikk-oy.png

‘BU SEFER İŞİ YKS’DA BİTİRDİLER’

Uzmanlar herkesin kendi sandığını kontrol etmesini önerdi. İşte sosyal medyada gündeme gelen o iddiada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu sefer işi YSK’da bitirdiler. YSK’da bütün parti oyları ile oynama yaptılar. Bilgi akışı durdu… YSK Başkanı konuşma yaptı hiçbir şey söylemedi… En büyük dümen YSK’da döndü… Araştırılsın desem devlet sırrı derler… BİSMİL’DE BİR SANDIKTA YAŞANAN BU DÜMENdir”

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler