Genel
Özgür Özel: ‘Kılıçdaroğlu’na suikast duyumları alıyoruz’
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları aldıklarını söyledi. Güvenlik güçlerinin de bu durumdan…

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları aldıklarını söyledi. Güvenlik güçlerinin de bu durumdan haberinin olduğunu belirten Özel, “Koruma sayımızda bir artış yok” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde ziyaretlerde bulunuyor.
CHP liderinin ilk ziyareti Malatya ve Kahramanmaraş’ı kapsıyor. Kılıçdaroğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik ediyor.
Son olarak Halk TV‘de Ayşenur Arslan’ın programına bağlanan muhabir Ferit Demir, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel‘den bilgi aldı.
Özel, Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları aldıklarını söyledi. Özel, bundan güvenlik güçlerinin de haberinin olduğunu belirtti.
Özel, şunları kaydetti:
*(Suikast iddiaları) Bize de genel başkana da bu duyumlar geliyor. Şu an koruma sayısında bir artış yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşmeye başlayınca bu durumda bir değişiklik olur mu bilmiyoruz.
*Bir ara bir bakanın zırhlı aracını da yolladılar genel başkanımız kabul etmedi. Kendisi normal makam aracını kullanıyor. Bu tehditler, seçimi bir korkutma iklimini dönüştürmeye yönelik.
*Ama bunlar boş mu çıkar… Genel başkana tehdit iddiaları konuşulduktan üç ay sonra Artvin Şavşat’ta konvoyumuza ateş açılmış ve askerimiz hayatını kaybetmişti. Bir korumamız da gözünü kaybetmişti. 1,5 kilometre kala durdurulan minibüste belki de 500 kişiyi öldürecek kadar patlayıcı çıkmıştı.
*Azmettiricileri Süleyman Soylu (İçişleri bakanı) olan ve yapanlara “Mesajınızı aldık, mesaj verdiniz” diyen milli savunma bakanının (Hulusi Akar) katıldığı cenaze töreninde Ankara Çubuk’ta genel başkanımız linç edilerek çıplak ellerle öldürmek istediler. İçine girdiği evi, “Yakın bu evi” diye söyleyenler oldu. Bunların bir tanesi bile cezaevine girmedi. Böyle bir ülkede yaşıyoruz.
*Güvenlik güçlerinin de bilgisi var. Bize gelen istihbaratların onlarda olmaması zaten mümkün değil.
cumhuriyet.com.tr
BAKMADAN GEÇME
-
Borsa
/ 18 Temmuz 2025İŞ YATIRIM: Para Nereye Gidiyor?
Yabancı Sermaye Akımları Zayıf Seyrini Koruyor 7-11 Temmuz haftasına ait verileri değerlendiren İş Yatırım Ekonomisti Dağlar Özkan, “Para Nereye Gidiyor?”…
Borsa
/ 18 Temmuz 2025ABD’de Bilanço Sezonu Hız Kazandı: SP500 Nereye?
ABD’de Bilanço Sezonu Hız Kazandı: Bankalar ve Havacılık Sektörü Öne Çıktı ABD’de 2025 yılı ikinci çeyrek bilançolarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte,…
Borsa
/ 18 Temmuz 2025ANALİZ: BIST Yeni Hedefi Nedir?
Faiz ve Bilanço Gelişmeleri Belirleyici Olacak Son haftalarda Borsa İstanbul’da yaşanan hareketlilik yatırımcıların dikkatini çekerken, 15 Temmuz tatili nedeniyle kısa…
Genel
/ 18 Temmuz 2025Kripto Varlıkların Piyasa Değeri 4 Trilyon Doları Aştı: Bitcoin 150 Bin Dolara mı Gidiyor?
ABD’de tarihi stablecoin yasasının kabul edilmesinin ardından, kripto para piyasasının toplam değeri 4 trilyon doları aşarak yeni bir rekora imza attı. Altcoin rallisinin öncülüğünde gelen yükseliş, yatırımcıları opsiyon piyasasında daha da yüksek seviyelere bahis yapmaya yöneltti.
Borsa
/ 18 Temmuz 2025Tacirler Yatırım 2Y25 Strateji Raporu: Dövizde İstikrar, Faizde Belirsizlik, Borsa’da Potansiyel
Tacirler Yatırım, 2025’in ikinci yarısına girerken döviz kurlarında ılımlı değer kaybı, faizlerde yukarı yönlü revize edilen patika ve Borsa İstanbul’da yılın ikinci yarısında toparlanma öngörüyor. Model Portföyde önemli değişiklikler yapılırken, 12 aylık BIST 100 hedefi %36 yükseliş potansiyeli taşıyor.
Genel
/ 18 Temmuz 2025Atilla Yeşilada & Semih Sakallı: Kimse rahatlama beklemesin! İçi boş ekmek 15 TL & Z kuşağının tek kurtuluşu sandık|
Atilla Yeşilada ve Semih Sakallı, Merkez Bankası’nın faiz kararını, Yeni Şafak’ın manşetini, ekmek ve kiraz fiyatlarını, Kerim Rota’nın yazısını ve siyasetteki son gelişmeleri konuştu.
Genel
/ 18 Temmuz 2025CATS/Ragıp Soylu: Türkiye’nin Güney Kafkasya’daki Rolü AB İçin Stratejik Bir Sınav
Türkiye'nin Güney Kafkasya'daki artan etkisi, Avrupa Birliği (AB) açısından hem bir fırsat hem de bir meydan okuma anlamına geliyor. Ankara ve Brüksel, bölgesel istikrar, Rusya ve İran etkisinin dengelenmesi ve Orta Koridor üzerinden Doğu-Batı bağlantısının güçlendirilmesi gibi ortak hedeflere sahip olsa da, bu hedeflere yönelik politikaları çoğu zaman uyumsuz. Zengezur Koridoru ve Orta Koridor gibi projelerin hız kazandığı bir dönemde, AB Türkiye ile iş birliği yapıp yapmayacağına karar vermek zorunda.
Ekonomi
/ 18 Temmuz 2025Castrol’den Devrim Niteliğinde Program: Atık Yağ Getirene Bedava Yeni Yağ
Castrol Türkiye, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kullanımına öncülük eden “Daha Döngüsel” programını hayata geçirdi. Bu yenilikçi girişimle, kullanılmış motor…
Ekonomi
/ 18 Temmuz 2025Banka Kartı Olan Herkesi İlgilendiriyor: Yeni Şifre Zorunluluğu Geliyor
Kredi ve banka kartlarının kullanım oranı her geçen yıl artarken, dolandırıcılık yöntemleri de dijital mecralara kayıyor. Mobil bankacılık ve internet…
Ekonomi
/ 18 Temmuz 2025Kamu İşçisi İçin Zamda Son Teklif: Yüzde 24’e Yükseldi, Gözler Son Turda
Yaklaşık 600 bin kamu işçisini ilgilendiren 2025–2026 dönemi toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin üçüncü ve son zam teklifi açıklandı. Yeni teklife…
Ekonomi
/ 18 Temmuz 2025Koç Üniversitesi’nden Temmuz 2025 Raporu: Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi %65’e Geriledi
Koç Üniversitesi’nin Temmuz 2025 Hanehalkı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlarına göre, enflasyon beklentilerinde düşüş trendi sürerken, yatırım tercihlerinde döviz, altın ve…
Çetin ünsalan
/ 18 Temmuz 2025Çetin Ünsalan: Geleneksel emekliye vaat günleri başladı
Türkiye’nin emekli dramı devam ediyor. Ama bir meselede sorun yaşamaktan daha ağırı nedir biliyor musunuz? Konuyu çözmesi gerekenlerin içi boş vaatlerle ya da tutarsız söylemlerle sizi oyalaması.
Borsa
/ 18 Temmuz 2025Piyasalar Ağustos Fırtınası Öncesi Nefes Alıyor: Fed-Trump Gerilimi Tırmanıyor
Küresel piyasalar yazın ikinci yarısına girerken, Asya’dan gelen enflasyon verileri, Çin’in demografik hamleleri, Avrupa’daki büyüme sinyalleri ve ABD’de Fed ile Trump arasındaki gerilim yatırımcıları kritik karar haftalarına hazırlıyor. Türkiye cephesinde ise 24 Temmuz’daki faiz kararı ve yüksek gıda enflasyonu, piyasaları temkinli bir bekleyişe sürüklüyor.
Benzer Haberler