Sosyal Medya

Genel

Kuzey Kore kıtalararası balistik füze ile gözdağı verdi

Kuzey Kore, Japon Denizi’ne doğru kıtalararası balistik füze denemesi yaptı. Denemenin Japonya lideri Kishida ve Güney Kore lideri Yoon Sook…

Kuzey Kore kıtalararası balistik füze ile gözdağı verdi

Kuzey Kore, Japon Denizi’ne doğru kıtalararası balistik füze denemesi yaptı. Denemenin Japonya lideri Kishida ve Güney Kore lideri Yoon Sook Yeol arasında yapılacak kritik toplantı öncesinde yapılması, ‘Tokyo ve Seul’e mesaj’ olarak değerlendirildi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un başkent Tokyo’da gerçekleştireceği zirve öncesinde, Kuzey Kore’den yeni bir füze denemesi daha yaptı.

Japonya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin yerel saatle 07.10 sıralarında Japon Denizi istikametine doğru kıtalararası balistik füze fırlattığı bildirildi. Yaklaşık 6 bin kilometre yükselen ve bin kilometre yol kat eden füzenin 08.20 sıralarında Hokkaido’daki Oshima Adası’nın yaklaşık 250 kilometre batısındaki sulara, ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü eklendi.

aponya Başbakanı Fumio Kishida ise ülkesinin bölgesel barış ve istikrarı sağlamak için müttefikleriyle iş birliği içinde çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.

Pyongyang, geçtiğimiz günlerde Güney Kore ve ABD’nin bölgede gerçekleştirdiği ortak ‘Özgürlük Kalkanı’ tatbikatına karşı füze denemeleri yapmıştı. Kuzey Kore’nin son silah testinin ise Japonya lideri Kishida ve Güney Kore lideri Yoon’un gergin olan ilişkileri yumuşatma ve Kuzey Kore karşısında iş birliğini güçlendirme amacıyla gerçekleştireceği ikili zirvenin hemen öncesinde yapılması, ‘Tokyo-Seul ittifakına mesaj’ olarak yorumlandı.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler